IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разводът продължава: Анджелина Джоли иска да прекрати и бизнес отношенията си с Брад Пит

8 юли 2021 16 30

Тя е подала документи за официално оттегляне от общата им винарна

Снимка: Getty

Разводът между Анджелина Джоли и Брад Пит продължава вече няколко години, като двамата бивши съпрузи в момента се борят за попечителство над децата си.

През май съдията Джон Оудеркирк, който венча двамата актьори през август 2014 година, отсъди, че Брад трябва да получи равно попечителство с Анджелина. Това му позволява повече време с децата, което го е направило изключително щастлив и доволен. „Брад винаги търсеше възможност да прекарва повече време с тях и да се грижи за здравето им“, казва източник до актьора. Решението е било взето след изслушването на близки приятели и терапевти, които са имали впечатления от шестте деца.

Анджелина обаче никак не е била доволна от отсъждането, като източник твърди, че тя ще продължи битката си в съда. Три от децата на известната двойка вече са тийнейджъри, включително 17-годишният Пакс, 16-годишната Захара и 14-годишният Джон. Най-голямото им дете – 19-годишният Мадокс не подлежи на попечителство и има право да избира при кого да живее. В борбата остават и 12-годишните близнаци Вивиан и Нокс.

Джоли-Пит БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Оказва се, че Джоли вече не иска да има никакви отношения с Брад, като наскоро е подала молба за прекратяване и на бизнес начинанията си с него. Адвокатите ѝ искат да бъдат премахнати всякакви временни ограничителни заповеди, за да може тя да продаде компанията си Nouvel, LLC, която е придобила преди началото на брака си. Те казват, че Nouel и компанията на Пит „Mondo Bongo“ са равноправни акционери в люксембургска фирма, която има дялови участия в имението Chateau Miraval във Франция, както и винен бизнес под управлението на SNC Miraval Provence.

Според адвокатите на актрисата „разводът на двете страни променя способността им да работят заедно като бизнес партньори“, като Джоли първоначално е искала да продаде дела си на Пит, но разговорите не завършили добре. Двамата актьори не можели да постигнат споразумение относно цената на изкупуването и клаузите за неконкуренция и непринуждаване.

След това Джоли е проучила как да продаде компанията си на трети страни и вече има няколко оферти. Адвокатите казват, че възможността за продажба е възникнала само след продължителни и неуспешни преговори, с които е искала да се измъкне от ситуация, в която е пренебрегвана от бизнес партньора си. Купувачът обаче може бързо да се оттегли от продажбата, ако Джоли незабавно не подпише споразумението, а за това ѝ е нужно вдигане на ограничителната заповед. Екипът на актрисата твърди, че ако тя не получи това, което иска, ще остане на милостта на Пит, който може да контролира условията на всяко разпореждане с нейното имущество докато ограничителната заповед не бъде вдигната.

Брад и

Снимка: БГНЕС

Имението Chateau Miraval изглежда има както финансова, така и сантиментална стойност за двойката, тъй като те се ожениха сред лозята му през 2014 година. Две години по-късно обаче Джоли поиска развод, а през май 2021 година Пит получи съвместно попечителство над децата им.

Джоли, която наскоро събуди любопитството на феновете си с вечеря с рапъра The Weeknd, и преди се е опитвала да продаде своята част от винарската компания. Тогава обаче молбата ѝ за вдигане на ограничителната заповед беше отказана поради липса на непосредствена опасност върху имуществото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари