IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студено момиче – задължителният грим за зимата

12 декември 2022 08 30

Ето как да създадете външния вид

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изглежда, че почти всеки ден има нещо ново, което става популярно в TikTok. Понякога това е трик за прически, друг път е някакъв нов метод за грижа за кожата, а пък често се случва да бъде и страхотен хак за грим, който много ни харесва и нямаме търпение да го опитаме.

Въпреки това, ако сте прекарали достатъчно време в приложение за социални медии, може би сте чували и виждали клипове, в които се говори за тенденцията за грим, наречена студено момиче. Звучи зловещо и болезнено, но всъщност е много лесен и интересен начин да създадете различен и красив външен вид, който доста прилича на зачервяването, което получаваме при сблъсъка ни със студения зимен вятър.

Но какво точно представлява тенденцията? Как да я постигнете и дали си струва? Отговаряме на тези въпроси малко по-долу.

Какво представлява гримът студено момиче?

Тенденцията „студено момиче“ в гримирането е по същество точно това, което си мислите. Целта е да изглеждате зачервени с лек блясък, сякаш току-що сте излезли навън и започвате да строите снежен човек или да се биете със снежни топки. Мислете за това като за външен вид след ден, прекаран на ски пистата, без да ви се налага да ходите в планината.

Най-добрата част от този грим е, че основните неща, от които се нуждаете, най-вероятно вече ги притежавате. Това означава, че няма нужда да излизате от вкъщи преди да изпробвате тенденцията пред огледалото, за да видите дали пасва на външния ви вид и настроението, което искате да създадете тази зима.

Как да следвате тенденцията?

Първа стъпка: Руж

Първо и най-важно, не забравяйте, че няма такова нещо като твърде много руж.

Имайки предвид това, ще трябва щедро да нанесете любимия си розов руж със студен тон върху скулите, като се придвижвате нагоре към по-високите им части. Ако нямате точния нюанс розово, не се притеснявайте. Тогава използвайте любимия си руж, който имате подръка. Не забравяйте да го нанесете и върху носа си, като наблегнете на върха. Тази техника наистина олицетворява визията, която получавате, когато излезете на студа.

Втора стъпка: Блясък

Следващата ви задача е да добавите сребрист блясък към всички високи точки на лицето си. Това включва дъгите на веждите, скулите, вътрешния ъгъл на очите и върха на носа. Сребърният блясък добавя същия ефект като падналите върху лицето ви снежинки.

Трета стъпка: Устните

Не на последно място, характерна част от това да имаш вид на „замръзнало момиче“ е да притежаваш зачервени устни. Чудесен начин да създадете този ефект е като нанесете любимото си червило в центъра на устните, като червеното или нюанс на горски плодове ще свърши чудесна работа.

Фокусирайте продукта върху центъра на устните си и го разнесете по краищата с пръсти. Последната стъпка е да нанесете сребристия блясък отгоре, за да направи цялата ви визия хармонична. По този начин ще накарате и устните ви да изпъкнат.

Коледен грим: 3 идеи от Гуен Стефани

Зима 2022 – как да изпробвате тенденцията за грим „без грим“?

Ето и как да направите външния вид стъпка по стъпка:

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари