IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова формула, сбогом бръчки: Как се боря със стареенето?

16 март 2023 12 30

Малката тайна за големи резултати

Снимка: Vichy

„Остаряването е въпрос на ген“.

Ако някога сте чували тази реплика, то знаете, че не е напълно вярна. Да, за всичко има отношение генът ни, но и нашите усилия имат значение. И да, има какво да направим и ние по въпроса с бръчките.

Като всяка жена, след определена възраст започнах да се интересувам много по-активно от бръчките, причините за тяхната поява и ефективни методи за борба с тях. И с много питане, консултации и въпроси, откроих няколко основни неща, които трябва да се знаят.

1. Не можете да спрете изцяло процеса на стареене, но можете да съхраните перфектния външен вид за много по-дълго и да се радвате на гладка кожа.

2. Отношението ви към кожата е основно – трябва да полагате грижи както за поддръжка и козметика, така и за факторите, оказващи негативно влияние.

3. Доверете се на медицината и науката – живеем във време, в което козметиката е толкова иновативна и предлага толкова много, че е грехота да не се възползваме.

Как аз се боря със стареенето? С високоефективни продукти за грижа за кожата, правилно хранене, здрав сън и много положителни емоции.

Време е да ви представя Vichy Liftactiv Collagen Specialist – черешката на тортата в моята ежедневна рутина против стареене.

Liftactiv1

Няма да скрия, че при избора на конкретно този крем факторите са няколко. Първо, доверих се на репутациятаVichy е бранд №1 против стареене в европейските аптеки. И си казах, че надали това е случайно, щом толкова много жени в Европа се доверяват на една марка, то определено тя е ефективна.

Vichy също така са пионер в изследванията на експозома – сборът от всички вътрешни и външни фактори, на които сме подложени през целия си живот – които оказват голямо влияние върху здравето на кожата, защото тя е нашата първа защитна линия и най-големият орган.

И не на последно място, мнението на д-р Мария Хаджийска, която е дерматолог в клиника Derma-Act.

„Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, всички знаем това. Разликата с другите вътрешни органи обаче е, че тя играе роля на щит, който ни предпазва от заобикалящата среда и факторите на експозома – замърсяването на въздуха, УВ-лъчите, вредните навици и лайфстайл. Едно от най-важните неща, които можем да направим за своето здраве, е да предпазим бариерата на кожата, да я укрепим и да направим нашия „щит“ непроницаем за всички тези външни вреди. Именно затова уверено препоръчвам продуктите на Vichy на моите пациенти, защото знам, че независимо от възрастта им, кожата ще бъде защитена, хидратирана и подхранена – един непобедим щит.“, споделя д-р Мария Хаджийска.

След това минах на принципа „Око да види, ръка да пипне“. Закупих първо друг крем на бранда и останах очарована. Но както споменах по-горе, медицината и науката постоянно се развиват и така стигнах до Liftactiv Collagen Specialist, който сега е с обновена формула.

Ежедневната грижа сега съдържа 3 пъти повече проколагенови пептиди за 3 пъти повече колаген в кожата.

А с две думи – значителен противостареещ ефект за коригиране на всички признаци на загуба на колаген в кожата.

Liftactiv2

„Връзката“ ни се разви на няколко етапа.

Първо бяха впечатленията ми от първо нанасяне. Кремът е с кремообразна текстура, която носи със себе си любимо кадифено усещане. Още с първото разнасяне по лицето, усетих гладкост, комфорт и хидратация.

Кремът попи бързо, не остави никакви лепкави следи (нещо, което аз лично не понасям) и не го усетих мазен.

Вторият етап от „отношенията“ ни дойде след няколко седмици използване, когато забелязах намаляване на бръчките, кожата ми стана по-стегната и значително по-гладка. И трябва да призная, много се зарадвах. Оказа се, че клиничното проучване, при което при 96% от жените се наблюдава намаляване на поне един вид бръчки след 8 седмици е абсолютно вярно.

И след първата среща с крема, реших да се доверя на цялата серия Liftactiv на Vichy и започнах да използвам и другите продукти.

Аз лично, по отношение на козметиката, винаги съм била на принципа, че е най-добре да се използват продукти от една серия. Никога не съм смесвала брандове, тъй като с годините съм стигнала до извода, че сериите са разработени така, че да работят в пълна симбиоза за най-добър ефект.

А освен това е много по-лесно – една серия съдържа всичко, което ти трябва и нищо по-малко.

Към настоящия момент съм се доверила на Vichy Liftactiv Collagen Specialist крем за лице, използвам Liftactiv B3 dark spots серум и Vichy Capital Soleil UV-AGE DAILY флуид с SPF 50+, който е моята широкоспектърна UV защита за коригирани бръчки, по-стегната кожа, но и по-равномерен и сияен тен.

Използвам ги в следната последователност – първо нанасям серума Liftactiv B3 dark spots, защото кожата ми е много бяла и склонна към хиперпигментация. След серума нанасям Collagen Specialist дневен крем върху лицето и шията, с което възстановявам стегнатостта и тонуса на кожата и завършвам със слънцезащитния флуид, който осигурява широкоспектърна UV защита през целия ден.

И така, споделих ви моите оръжия в борбата срещу бръчките и съм сигурна, че ще спечеля!

КоментариКоментари