IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емилия Кларк за любовта към слънцезащитния крем и важността му

6 април 2023 08 30

Актрисата говори за грижата за себе си и това, което я кара да се чувства красива

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Когато става въпрос за рутинната ѝ грижа за красота, Емилия Кларк предпочита да поддържа процеса по-опростен, но ефективен.

Актрисата от „Игра на тронове“ е глобален посланик на марката Clinque и е научила множество уроци благодарение на обилното време, което прекарва в гримьорната преди всеки филм и светско събитие. Въпреки множеството гримове и скъпи продукти, които се слагат върху лицето ѝ, Кларк е категорична, че единственото нещо, без което не може, е слънцезащитният крем.

Макар да разбира колко е важна защитата от слънчевите лъчи, Кларк признава, че е започнала да носи подобни кремове едва наскоро, преди три или четири години. Не се гордее с това, но в момента е фокусирана именно върху тази стъпка от грижата за кожата и не смята да прави каквито и да било експерименти със здравето на лицето и тялото си.

Благодарение на дълбокото си проучване относно продуктите със слънцезащитен фактор, актрисата е намерила формула, която не само защитава кожната бариера, но също така е подходяща за суха и чувствителна кожа, каквато е нейната. Тя използва продукт, който хем овлажнява, хем защитава, в който се съдържат екстракт от алое и хиалуронова киселина.

„Имаш чувството, че правиш услуга на кожата си, което аз напълно подкрепям и харесвам“, казва Емилия пред списание People. Формулата се превръща в нейният задължителен аксесоар през цялата година, а през по-топлите месеци слънцезащитният фактор се увеличава, достигайки дори до 100.

Що се отнася до останалата част от режима ѝ за красота, Кларк е научила, че по-малкото продукти са по-добрият вариант за перфектен резултат. „Наскоро приключих 18-месечен период от непрестанна работа и кожата ми беше силно реактивна, така че се отказах от всички продукти. В момента се фокусирам единствено върху по-семплите неща“, обяснява тя.

Звездата, която беше обявена за една от най-красивите дами през 2019 година, споделя, че се чувства най-красива, когато прекарва време с най-близките си хора. „Тогава съм спокойна и представям естествената си красота. Това е времето, което прекарвам с приятели и семейството“, допълва актрисата.

През 2019 година Емилия написа откровено есе за The New Yorker, в което подробно разказва за борбата си с афазия, двете животоспасяващи операции на мозъка през 2011 и 2013 година за премахване на аневризми, както и за начина, по който е успяла да се справи с всичко това в пика на кариерата си.

Побеждаването на всякакви трудности променя начина, по който Кларк се грижи за тялото и ума си. „В момента съм много по-наясно с емоциите си и мога да ги управлявам по-добре“, казва тя относно еволюирането на грижата за себе си и уелнес рутината ѝ. Допълва, че медитира всяка сутрин и вечер, като също така прави йога, пише в дневник и се опитва да не придава важност на всяко малко неразположение.

Емилия Кларк: Не исках Денерис да става толкова жестока

Разходка в дома на Емилия Кларк

Емилия Кларк откровено за здравословните си проблеми

Съвсем скоро Кларк ще стане част от вселената на Marvel, влизайки във филма „Тайно нашествие“, който се очаква да излезе по-късно през годината в Disney+. Там тя ще си партнира с Оливия Колман, Самюел Л. Джаксън, Коби Смолдърс и други известни лица, познати вече на феновете на Marvel.

Докато детайлите около ролята на Емилия се пазят в пълна тайна, актрисата споделя едно от нещата, които я карат да се чувства като супергерой в реалния живот. „Смехът с приятели. Това е сякаш Попай да си изяде целия спанак. Просто те ми дават толкова много живот. След това мога да отида и да направя всичко, което се иска от мен“, категорична е Кларк.

За още новини от света на звездите и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари