IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр – облачни нокти за мечтатели

6 май 2023 15 00

Красота и настроение в един дизайн

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако някога една тенденция в маникюра е била проектирана с мисъл за мечтателите, това трябва да са облачните нокти. Въпреки че не е съвсем нов дизайн, той превзема социалните мрежи, като в TikTok вече събира над 39 милиона гледания и създава нова мания по ноктопластиката с облаци.

В тенденцията се включи и известният маникюрист Том Бачик, който работи със звезди като Дженифър Лопес и Селена Гомес. Той публикува видео в своя Instagram на облачни нокти, които изглеждат като миниатюрни произведения на изкуството. И изведнъж дизайнът се превърна в задължителен за пролетта, а защо не и за лятото. Двата сезона се характеризират с по-чисто и синьо небе, предвещаващо топли и дълги дни, за които мечтаем през есента и зимата.

Бачик е известен със своите сложни дизайни на ноктите. Скорошният маникюр с цветя на Селена Гомес, който приличаше на картина от 70-те, е само един пример, където ръчно нарисувани жълти, лилави и сини венчелистчета красят черните нокти на звездата и изглеждат толкова реалистични, че може да бъдат сбъркани с истински цветя. Маникюристът също така е майстор на различни итерации на неутрален маникюр, подходящ за по-официални събития и любители на минималистичните тенденции.

Но в скорошната си публикация Том показва как използва тънка четка, за да нарисува малки облачета върху млечни нокти с овална форма. Той запазва сложните детайли само за средните два пръста, докато другите нокти са лакирани в люляково и розово, създавайки картина на красив изгрев.

Както можете да видите във видеото, облачните нокти са точно това, което звучат. Вдъхновени от небето по различно време на деня, причудливите облаци като захарен памук се рисуват върху нюд или синя основа, докато други дизайни се изкривяват малко и изглеждат като вечерна картина на Моне. Облачните нокти са потомък на „облачната кожа“, която в момента набира скорост и включва използването на пухкави и ефирни текстури на грима. Тенденцията е същата и при много от облачните маникюри – мек фокус, ефирност и елегантност.

Да не говорим, че облачните нокти са идеални за пролетта. Не само че през този сезон имаме обещания за повече слънчево небе, но тенденцията също се вписва добре в текущия дух на мечтателност и бягане от реалността.

Ако искате да изпробвате облачния маникюр у дома и да тествате собствените си възможности, хубавата новина е, че той не изисква много голям опит. Въпреки това, в зависимост от нивото на детайлност и вашите умения в маникюра, тези небесни пейзажи вероятно е най-добре да бъдат оставени на професионалистите за перфектен резултат.

Ето няколко предложения за облачен маникюр:

1. Романтика

Покажете любовта си към облачните нокти с този прекрасен маникюр с фини сърца. Облаците се смесват перфектно по нокътя, придавайки мек и женствен вид, докато малките точки, полумесец и звезди са добавени пестеливо. Розовият и оранжев лак са комбинирани, за да създадат мека основа върху ноктите, докато белите сърца са допълнителен акцент в дизайна.

2. Ретро облаци

Ретро тенденциите се завръщат с пълна сила през последните години, така че не е изненада, че ги виждаме и в облачните маникюри. Тук са използвани смели и ярки цветове, за да се създаде преувеличена форма на облаците, очертани в зелено, жълто, лилаво, синьо и розово. Към всичко това са добавени ръчно нарисувани звезди, а преливащият блясък създава забавен обрат на традиционните облачни нокти.

Нокти като мляко – тенденция в маникюра за пролетта

Пролетен маникюр – как да се лакирате през април

Нов маникюр – 6 идеи за овални нокти

3. Акцентни облаци

Облачните нокти могат да бъдат както преувеличени, така и изискани и стилни. Този маникюр е пример за второто, като се характеризира с форма на бадем, лакирана в синьо. Само на два от ноктите са добавени бели облаци, което създава шик и стил.

4. Омбре облаци

Това е чудесен избор, когато не можете да решите кой цвят лак да изберете, защото омбре визията ви позволява да имате най-доброто от двата свята. Розовото преминава в лилаво върху тези облачни нокти в стил стилето. По-финото нанасяне на облаците не пречи на хладния омбре ефект и създава меко, женствено усещане.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари