IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маслени нокти – по-нестандартна идея за пролетен маникюр

15 май 2023 08 30

Ето повече за тенденцията от TikTok

IStockphoto

IStockphoto

Чували ли сте за маслени нокти? Ако разглеждате снимки в социалните мрежи или профили на инфлуенсъри в TikTok, със сигурност ще попаднете на това определение. То се свързва с най-новата тенденция в маникюра. При нея ноктите приличат на глазирана поничка, но лъскавият ефект е по-силен и наподобява повече на намаслена повърхност или разлята боя.

Ноктите с лак с маслен ефект са с уникален блясък и променят цвета си в зависимост от светлината.

Много потребители на Tik Tok показват своя нов маникюр, който сякаш е потопен в зехтин или олио, от които определено остават следи. Повечето имат онова сияние, което се получава върху плочката, когато накрая поставят олио за кожички. И именно това е нещо, което е изключително търсено за пролетта и лятото.

Маслен маникюр – какво ви е необходимо?

Не е нужно да ходите в салона. Просто се нуждаете от поне два лака – един в телесен цвят за основа и друг с въпросния ефект. За начало, ако пробвате у дома, може да използвате по-тъмен с холограмен или металик ефект. Трябва да ги комбинирате така, че все едно сте смесили маслени бои.

Не е нужно да лакирате целите плочки. Има безброй варианти, които да опитате в зависимост от това какво харесвате. Например само френски маникюр с маслен лак или пък романтични вълни в стил негативно пространство със семпла декорация и други...

Ето няколко идеи за нокти с маслен ефект, които да изпробвате:

1. Термоманикюр

Може би въпросната идея ви е позната. Тя бе актуална през изминалата година. При нея се поставя един по-наситен лак за основа и върху него се добавят по няколко капки от другия. Трябва да се получат петна, наподобяващи тези, които се виждат на термокамера.

2. Маслени пламъци

Пламъци, които започват от основата към върха или обратно, все още са една от рисунките, която търсят много жени. Само че вместо да са в червено, оранжево или пък бяло, ги направете с лак с въпросния променящ се цвят.

Може да лакирате ноктите с безцветен или нюд/ по-пъстър тон. И отгоре да изобразите пламъци като френски върхове например.

3. Стандартен френски маникюр

Най-добрият вариант е да комбинирате полупрозрачен лак с ефекта на целофана, за който вече ви разказахме и отгоре да добавите наситен лак на всеки връх. Той трябва да е с маслен ефект. Крайният резултат определено ще ви хареса.

4. 3D маслени капки

Преди повече от година Ким Кардашян и нейните сестри наложиха маникюри, които бяха с ефектни прозрачни капки. Изглеждащи доста реалистично, те започнаха да се търсят. И ето че плочки с хромираща тъмна основа могат да се комбинират чудесно с 3D капки безцветен лак.

Двата различни цвята създават въпросния ефект например на разсипана мазнина по плочката.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари