IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – как най-лесно да оформите кок?

29 април 2023 15 00

Ето един трик от TikTok

IStockphoto

IStockphoto

Пролетта е идеално време за нова подстрижка или смяна на цвета на косата. Заедно с това идва ред на по-небрежните прически, които не изискват кой знае каква поддръжка. Например кок.

Макар въпросното прибиране на косата да ви изглежда за по-специални поводи, има най-различни начини, по които да я направите така, че да става за ежедневието.

Ако искате по-отпуснат кок, който да става за офиса или излизането с приятели, а не от онези, вдигнати нависоко, трябва да спазвате няколко лесни стъпки. В TikTok има множество съвети за това как да постигнете перфектния.

Как да оформите небрежен кок?

Може би се чудите как косата на някои топмодели е преплетена чудесно и същевременно бухнала. Като по косата няма и следа от лак, гел или пък онези обемни гъби, които ползвахме преди години. Тайната се крие в това, че вместо с един ластик, трябва да вържете вашата грива с два. И да завъртите така, както е показано в този клип:

@audreyvictoria_ Replying to @fatima_2904x this genius messy bun hack ✨ #hairtok #hairtutorial #messybuntutorial ♬ uhn like a relay race - renny

Усукванията на косата за перфектния кок имат двойна функция. Те го поддържат фиксирано за по-дълго време, като същевременно добавят повече „безпорядък“ към външния ви вид. Получава се страхотна небрежна прическа, с която можете да се появите както на работа, така и на предстоящото парти.

Нова прическа за пролетта – изпробвайте кок във формата на роза

Лесни прически – 5 начина да вържете кок на тънка коса

Пролетни прически – кок в стил Y2K

Може ли да ползвате стилизанти за вашия кок?

Ако пробвате въпросния трик за по-обемния кок, но нещо ви липсва, може да ползвате спрей за текстуриране преди това. Той ще ви е от полза, ако преди това сте измили косата си и тя е твърде гладка. А това може да попречи на стегнатостта на кока и на това да го направите по-обемен.

За по-голяма дълготрайност напръскайте кокчето си със спрей за коса, преди да излезете навън. Това ще запази формата му за няколко часа. Все пак не прекалявайте.

@quintymirjam Antwoorden aan @kimberleycharles05 MESSY BUN TUTORIAL! | slow enough? ? | #hairtok #messybuntutorial ♬ Beggin' - Måneskin

За още новини от света на красотата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари