IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически – 5 начина да вържете кок на тънка коса

4 септември 2022 15 00

Не е нужно да се отказвате от любимия си стил

Снимка: freestocks, unsplash

Снимка: freestocks, unsplash

Фина коса и тънка коса са два термина, които се използват като взаимнозаменяеми, но всъщност не са едно и също нещо. Когато говорим за фина коса, имаме предвид действителната плътност на кичура. Докато тънката коса означава, че имате по-малко обем на главата си, което може да направи скалпа ви видим. Всички типове коса, включително фина и гъста, могат да бъдат тънки.

Ако и вие страдате от тънка коса, може да си мислите, че сте ограничени откъм опции за оформяне на прическа, особено по отношение на връзването. Но някои стилове работят като оптична илюзия – не привличат вниманието към тънките зони, а вместо това правят косата да изглежда по-дебела и обемна.

Предварителна подготовка

Преди да се захванете с действителното оформяне, фризьорът Дейвис Лопес казва, че е важно да подготвите косата така, че като я вдигнете нагоре, да издържи възможно най-дълго. Едно нещо, за което трябва да внимавате е, че много стегнатите и прилепнали към главата прически могат да покажат колко фина всъщност е косата, така че вдигнати стилове с малко повече текстура и пълнота ще бъде най-добрият ви избор.

Най-добрата основа за вдигане е обемната, затова стилистът препоръчва да измиете косата си и след това да ѝ добавите желаната текстура. Използвайте пяна или мус, които ще придадат на кичурите малко обем, след което се изсушете на ниска скорост и висока температура. Не използвайте никакви приставки към сешоара, като замените четката с ръце. Така ще разширите кутикулата на косата за повече обем.

След като косата ви е напълно суха, може чак тогава да я срешите, след което да накъдрите или добавите текстура.

5 начина да вържете кок на тънка коса

1. Разхвърлян кок

За да постигнете този лесен стил, фризьорът Андрю Фицсимонс предлага изграждане на текстура с лак. След това издърпайте косата на висока опашка и я срешете от челото назад. Разделете опашката на две части, като ги увиете една около друга, за да оформите кок. След това го закрепете здраво. Оставете няколко кичура да падат отстрани на лицето.

2. Свободен шиньон

Меган Маркъл

Снимка: БГНЕС

Свободен шиньон е една от характерните прически на Меган Маркъл. Тя е чудесна за дамите с тънка коса, които искат да се включат в тенденцията, но търсят нещо по-елегантно. Може да направите хлабава конска опашка, да я разделите наполовина, след което една половина да сплетете и увиете около другата в ниската част на главата.

3. Висок кок

Този семпъл, но в същото време шикозен стил е любим на Клои Кардашян. Увийте косата си на няколко отделни плитки, след което я издърпайте цялата заедно назад, за да оформите кок в близост до темето. Напръскайте стара четка за зъби с малко лак за коса и я използвайте, за да приберете всякакви освободили се бебешки коси.

4. Мек кок

Оставете няколко оформящи лицето кичура, за да скриете тънкостта на косата, като дръпнете останалите в мек кок. Използвайте лак за коса и сешоар, за да загладите всичко.

5. Нисък, вълнообразен кок

Тази лесна прическа е толкова универсална – подходяща за дни, в които имате нужда от бърз стил, но също така изглежда чудесно на червения килим, нагледно показано ни от Джена Чан през 2019 година.

За създаването на тази прическа косата ви трябва да е напълно суха. Вържете я на хлабава опашка, която да разделите на две части. Започнете да ги навивате, за да ги приберете в кока. Външният вид ще добави дълбочина и измерение, като е най-добре да го закрепите със стегнат ластик.

КоментариКоментари