IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента: Вдъхновение от Круела де Вил

23 август 2022 14 30

Звезди като Дуа Липа и Ники Минаж вече пробваха стила

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако имате чувството, че животът ви е бил в последователна ретроградност и сте готови да навлезете в ерата на злодеите, може да сте идеалният кандидат за прическата тип Круела де Вил. За разлика от някои от по-смелите дизайни и цветове, като модерните мълети и косата на Барби, тази на лошата дама от „101 далматинци“ може да бъде доста шик.

Като върховен мощен ход, черно-бялата коса, наречена още прическа на скункс, е за уверените сред нас. Всичко е свързано с високи контрасти и изпъкване. Спомнете си Нарциса Малфой от „Хари Потър“, Пеле ле Пю от „Шантави рисунки“ и „Весели мелодии“ и разбира се, Круела де Вил. Прическата се характеризира с контрастните бели и черни кичури, но както при всяка тенденция за красота, и тук няма строги правила за подстригването.

Какво представлява прическата?

Според Грег Гилмор, косата на Круела де Вил е основно цветно разположение, състоящо се от блоково оцветяване с дебели кичури от бяло и черно. Ако не харесвате класиката, можете съвсем спокойно да използвате комбинация и от други цветове.

Как да си я направите?

Тъй като прическата може да бъде съобразена с вашия вкус, първата стъпка е да решите къде точно искате да поставите цвета. Помислете за подчертаване формата на лицето или за минимизиране на вниманието към него. Ако харесвате формата на очите, но не и на лицето, направете триъгълник в горната част, който включва бретона, и поставете светъл цвят там, за да омекоти чертите на лицето и да рамкира очите.

Круела де

Снимка: iStock

Като алтернатива, хората с меки костни структури могат да придадат на лицето повече смелост, като поставят по-светлите тонове в задната част, точно над ухото и под горната линия на косата така, че да действат като разнообразие.

Как да оформите прическата?

Както казахме, няма правила, когато става въпрос за красота. Въпреки това, Гилмор предлага да използвате преса, за да направите косата по-изправена, тъй като така ще покажете по-добре контраста между цветовете и ще постигнете максимална елегантност на стила.

5 идеи за прическа тип Круела де Вил

Наполовина вдигната, наполовина пусната

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

По време на промотирането на албума си Future Nostalgia, Дуа Липа беше кралицата на стила „Круела де Вил“. Тя изруси част от черните си кичури, като често ги носеше на висока опашка, под която се подаваше естествената ѝ коса.

Рамкиращи лицето

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J (@jennierubyjane)

Ако не обичате твърде големите промени, но искате да сте в крак с модата, може да изпробвате изрусяване само на малка част от косата. Например, за да рамкирате лицето, поставете светлите тонове в предната част, а останалите кичури ги оставете в естествения им вид.

Омбре

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie (@nickiminaj)

Смелата прическа се съчетава много добре със смелите цветове на косата, а Ники Минаж е експерт в това изкуство. Тук горната част е боядисана в платиненорусо, а краищата са оставени в черен цвят. Докато контрастът е радикален, предните части на косата са в леко омбре, което омекотява външния вид.

Обърнат стил

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Dang (@sandradang_)

Вместо да оставите светлите кичури да рамкират лицето ви, може да поставите русия цвят в задната част на косата. По този начин ще създадете неочакван и различен стил.

Елегантност

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abi Hack (@ohabioh)

Можете да се впуснете в тази интересна тенденция и пак да бъдете в минималистичен стил, ако желаете. По този начин може да разпуснете косата си и да скриете светлите кичури, след което да я издърпате нагоре и да изненадате всички.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари