IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лук – тайната на Карди Би за бляскава коса

17 август 2022 08 30

Изпълнителката сподели, че се опитва отново да се сдобие със здрави кичури

Снимки: БГНЕС/iStock

Снимки: БГНЕС/iStock

Карди Би разкрива тайната си за красива и здрава коса.

Преди няколко дни, 29-годишната изпълнителка сподели със своите последователи в Instagram, че използва вода, в която е варен лук, за да помогне за по-бързия и здравословен растеж на кичурите си. Тя публикува клип в социалната мрежа, показвайки резултата, който е постигнала до момента.

„За последните си две измивания изварих лук и използвам водата, за да си изплакна косата. Правех това преди шест години, когато започнах своето пътешествие към по-здрави кичури. Спрях, защото станах много мързелива“, започва своето откровение Карди. Допълва, че е започнала „упражнението“ отново, като е забелязала, че косата ѝ е по-бляскава.

Измиването с лучена вода обаче получи различни реакции от страна на феновете. Докато някои приветстваха метода и казваха, че ще го пробват, други бяха скептични относно използването на зеленчук в грижата за косата. Актрисата Джужу Кастанеда сподели, че е изпробвала подобен трик, но не е варила лука, а го е правила на сок. Според нея, това по никакъв начин не е помогнало на косата ѝ, а само ѝ причинило повече заплитане и неприятна миризма.

Според експерти обаче, добавянето на лук в грижата за коса може да има своите плюсове заради противовъзпалителните и антимикробните свойства на зеленчука. Това може да ви помогне за постигането на по-дълга и по-здрава коса.

„Сокът от лук има потенциала да помогне за стимулиране на космените фоликули и по този начин да насърчи растежа на косата“, казва трихологът Тифани Йънг пред Марта Стюарт през март. Също така той е естествен антисептик. Хората, които страдат от косопад поради възпалително заболяване, лош кръвен поток или нездравословна диета, може да имат полза от лука.

На пазара вече се предлагат продукти за коса със съдържание на лук, но има и домашни рецепти, с които да насърчите растежа на здрава коса.

Кипнете 480 мл вода и добавете една нарязана средно голяма глава лук. След това оставете сместа да къкри за 10 минути на среден огън. Прецедете водата от лука и я оставете да престои пет минути. Добавете една супена лъжица кайенов пипер, който може да стимулира притока на кръв и да помогне на скалпа да абсорбира влагата. След това добавете една супена лъжица мед заради неговите антибактериални свойства и за да сгъстите сместа.

лук istock

Снимка: iStock

Излейте водата в бутилка с апликатор, използвайки течността върху сух и немит скалп. След като я нанесете, сложете шапка за баня и оставете сока от лук за два часа. След това измийте добре. Неутрализирайте миризмата като използвате ябълков оцет при изплакването с вода.

По-рано през седмицата пък Карди Би свали грима си, за да покаже мустака си и естествените черти на лицето. „Голямо чело и мустак“, написа тя под снимка в социалните мрежи.

Снимката напълно противоречи на откровението на рапърката през юни. Тогава тя сподели, че много се интересува от външния си вид и затова смята да се подложи на операция, за да премахне увисването около корема след раждането на сина си Уейв през миналия септември. Би каза пред феновете си, че има секция от корема, която не харесва и иска да се отърве от нея.

„Мисля, че Уейв не ми направи добра услуга, така че нямам търпение да пусна тази песен и да свърша няколко други неща, за да мога най-накрая да отида и да си направя операцията. Писна ми“, каза Карди във видеото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари