IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента – 5 цвята, които ще властват през сезона

27 август 2022 15 00

Нюансите, които ще искате да опитате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако обичате високите температури, късите дрехи и времето на плажа, тогава ще ви трябва нещо по-силно от аромата на тиквено лате, което да ви привлече към есенните моменти, които съвсем скоро ще пристигнат при нас. И какъв по-добър начин да се подготвите за новия сезон от нова прическа, подплатена с един от най-модерните цветове за 2022 година? Защото, нека бъдем честни, единственото, което може да ни извади от депресията по отиващото си лято, е посещение в салона за красота.

Преди да резервирате час при фризьора обаче, ще ви е необходим цветови план. И докато природата е страхотно място за вдъхновение, има много други, по-класифицирани източници, които могат да ни помогнат да се насочим в правилната посока на нюансите за тази есен. Например препоръките на четирима експерти, които разкриват кои ще са най-горещите цветове в косите за следващия сезон.

Според Шивон Пъркинс, която се грижи за косата на младата звезда Адисън Рей, любовта към червеното ще се пренесе и в есента.

Прически за есента – 5 цвята, които да опитате

1. Наситена брюнетка

Готови сте да се върнете към тъмните тонове в косата? Мишел Шиндлер казва, че е добре да изпробвате стила наситена брюнетка. Според нея, този цвят предлага илюзията за естествен нюанс, създадена чрез възпроизвеждане на естествения тон и добавяне на някои подобрения по кичурите. Въпреки че цветът може да изглежда еднотонен, той всъщност не е такъв.

Според Шиндлер, наситената брюнетка разкрива лека промяна в естествения цвят, придавайки на косата по-слънчев и жив вид.

2. Къдрави кичури

Това е форма на балеаж, което означава, че светлите нюанси няма да стигнат чак до корените и ще се фокусират най-вече върху средата и краищата.

Това е чудесен начин да си поиграете с цвета, текстурата и тона на косата. Шиндлер споделя, че винаги прави светли нюанси по цялата коса, използвайки фолио. Набляга повече на предната част на главата, защото повърхностният слой там е по-изложен на слънце, като изтънява фолиото и интензитета на цвета към задната част на главата и долния слой, които са по-малко изложени на слънце.

3. Топло кафяво

Ако медните нюанси от миналата година не ви харесват и ви се струват твърде смели, но все пак искате да изпробвате червени тонове в косата, препоръчваме ви да изберете топло червено-кафяво. Според Иринел де Леон, този нюанс е идеалният преход към новия сезон, като е по-омекотена версия на медната тенденция.

4. Карамел

Не сте готови да се откажете от русото, на което сте се любували цяло лято, но в същото време искате лека промяна в нюанса? Изберете златни тонове вместо леденорусо. Чрез добавяне на злато към формулата, ще обогатите цвета и ще добавите малко повече дълбочина. Според Шиндлер, това е чудесен начин да започнете преминаването към малко по-тъмен и по-богат цвят.

5. Чери кола

Докато фризьорите настояват, че ягодоворусото и медните нюанси няма да изчезнат скоро, те очакват да видят бум от живи виолетови и червени нюанси при тъмночервените брюнетки. Според тях, създаването на визия с цвят черешова кола ще бъде една от най-желаните тази есен.

Един от начините да изпробвате тази тенденция, е да добавите малко червено върху черната си коса, използвайки временни цветове. Ще видите, че дълбочината на брюнетката остава същата, но червеният блясък прозира на светлина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари