IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически за лятото - тенденция от 90-те отново е актуална

28 май 2023 16 30

Може да копирате стила на Дженифър Анистън

IStockphoto

IStockphoto

Кои са най-актуалните прически за лятото? Няма да ни стигне един ден, за да изброим всичките. Но пък може да разгледаме на първо време една изключително лесна. Тя е по тенденция от 90-те. Мнозина я харесваха адски много в тийнейджърските си години. 

Висока опашка със скрънчи, както и два кичура пуснати на челото. Това бе мечтаната прическа на много момичета преди години. И ето че нещо подобно ще виждаме това лято. Само че освен с ластик, може да вдигнете или приберете кичурите си със щипка. 

Няма как поне веднъж в ежедневието си да не сте си правили небрежен кок. Независимо дали чистите у дома, готвите или пдреждате гардероба, понякога ви се иска да ви е по-леко. Тогава масивната щипка върши страхотна работа. Косата стърчи от нея, оформяйки страхотния стил за по-горещия сезон. 

На пръв поглед се сещаме за Рейчъл Грийн от „Приятели“, която от време на време бе с тази лесна прическа в някои серии от ситкома на 90-те. Освен нея, Дженифър Лав Хюит бе другата звезда по онова време, прибираща косата си по този начин. 

Щипки в косите за лятото - най-лесната прическа

Продължавайки да говорим за модата Y2K, трябва да отбележим, че освен черните или шарени големи шипки за коса, всякакви други в по-малък размер също са на мода. Например така харесваните от някои пеперудки. 

Ако искате да вдигнете гривата, овъртайки я и защипвайки със щипка, може да сте както с права, така и по-чуплива/къдрава коса. Важното е тя да е по-дълга, за да може да пада хубаво надолу от въпросния аксесоар. 

Ето няколко лесни прически по тенденцията, които да изпробвате: 

1. Небрежен кок и къдрави кичури за разкош

Тук ще ви дадем пример с актрисата Зендая, която има много гъста коса. И неведнъж я прибира, оформяйки я на небрежен кок. Той е висок и може да се задържи както с подходяща щипка, така и с по-обемен ластик като скрънчи, например. 

Но косата на звездата не е напълно пригладена. На челото й падат два кичура, разделени на път, леко чупливи, спускащи се около нейните скули. 

2. Коса, разделена на път 

Най-лесният начин да промените външния си вид е като хванете косата и я оформите назад със щипка. Само че преди това я разделете на път по средата. 

Не е задължително краищата на вашата грива да стърчат от аксесоара, с който сте я захванали нависоко. Може и леко да я увиете, ако тя е по-дълга (подобно на София Ричи). 

Пролетни прически – как най-лесно да оформите кок?

Пролетни прически – балонният боб завладява тенденциите

Прически 2023 – пробвайте тренда C-Cut

3. Небрежен кок с панделка от коса 

Тук няма как да не дадем за пример Хейли Бийбър, която неведнъж ни показва как да изпозлваме щипката, за да си направим лесна прическа. 

Ако вашата коса е от няколко пласта с различна дължина, пуснете два по-големи кичура на челото. А останалата част срешете назад и навийте кок, под който да има свободно падащи кичури коса. Получава се нещо като небрежна панделка, която е идеална за ежедневието. 

В случай, че косата ви е по-голяма, няма лошо тя да покрие напълно щипката. 

4. Обемен кок за по-специално събитие

Тук Ким Кардашян ни вдъхновява със своята визия за Met Gala 2023. За събитието тя бе с уникална рокля с множество перли. А косата й бе прибрана така, че имаше висок и по-обемен кок. А отпред падаха два по-големи кичура около нейните скули. 

Въпросния кок може да се хване с по-елегнтна шнола или щипка. Като за да стане той по-чуплив и обемен, с помощта на малки фиби може да се прикрепят по няколко предварително начупени кичура около него. 
 

За още тенденции красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари