IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ашли Греъм: Ползвайте гуа ша вместо филъри

7 юни 2023 08 30

Моделът препоръчва традиционната китайска медицина за сияйно лице

БГНЕС

БГНЕС

Масажите с камъка гуа ша са много по-добри отколкото добавянето на филъри в лицето. На това мнение е Ашли Греъм, която сподели как използва традиционната китайска медицина за своята кожа. 35-годишната звезда призна пред Byrdie, че предпочита естествените процедури вместо естетичните корекции.

„Виждала съм толкова много момичета да правят гуа ша толкова погрешно и се чувствам така, сякаш имам най-добрия учител в целия свят“, сподели пищната красавица. И разкри, че тя разчита на специалист по акупунктура на име Сандра Ланшин.

гуа ша,

IStock

Какво представлява гуа ша и как действа?

Гуа означава „остъргване“, а ша „петехии“ (малки плоски червени, лилави петна) на китайски“. Това обяснява д-р Ервина Бай пред Harper's Bazaar. Специалистът се съгласява с думите на Греъм и добавя, че в началото масажите с гуа ша са били на цяло тяло. След което техниките с гладкия камък за лице са станали по-популярни.

„Ключовият момент е да се изстърже кожата (обикновено горната част на гърба), за да се активизира притокът на кръв, да се освободят топлинни токсини, да се стимулира лимфният дренаж, да се активират различни точки на тялото и да се доведат полезни клетки до зоната чрез стимулиране на имунен отговор. Понякога това действие създава известно обезцветяване на кожата, което може да изглежда драматично. Но бъдете сигурни, че няма болка и петехиите обикновено изчезват в рамките на дни“, споделя тя.

Гуа ша – как помага за по-здрав скалп и растеж на косата?

Сауна с инфрачервена светлина – друга тайна на Ашли за хубава кожа

Греъм добавя, че освен масажи с гуа ша харесва и инфрачервени одеяла за сауна с червена светлина.

„Мисля, че са толкова лечебни. Страхотно е да лежите в леглото, да се сгушите в едно и да изпотите дупето си. Това е наистина страхотно за тялото ви“, коментира моделът.

Моделът споделя как се грижи за кожата си между работата и децата

Ашли признава, че в момента отглеждането на нейните три деца е на първо място. След това остават грижата за кожата и други глезотии, които може да си позволи като жена.

„Аз съм в етап от живота, в който плачещото бебе е по-важно от това дали SPF е поставен. В крайна сметка ще стане“, посочва тя.

Греъм изтъква, че все пак е успяла да адаптира рутинната си грижа към своя натоварен график като майка и модел.

Ашли Греъм показа как не бива да се гримирате

Ашли Греъм откровено за косопада след раждането

Рокли за по-пищни дами: 5 идеи от Ашли Греъм

„Ще го призная от първа ръка, когато бях в гимназията, правех тен на солариума. Тогава разбрах, че това е много лошо за мен“, разказва още звездата. Днес тя е наясно, че когато стане на 40, ще има сбръчкана кожа, защото като едно типично момиче от Небраска е искала да има по-тъмна кожа.

Ашли добави, че мие лицето си със специален сапун всеки ден. След като видяла трика в TikTok, вече е обсебена от него и казва, че има добри резултати.

За още тенденции в прическите и съвети за грижа за косата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари