IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Teva инвестира 15 милиона евро в ново производствено съоръжение за SUDOCREM® в своя завод в Троян, България

8 юни 2023 16 30

Teva инвестира 15 милиона евро в ново производствено съоръжение за SUDOCREM® в своя завод в Троян, България

Teva Pharmaceuticals отбеляза началото на производството в ново производствено съоръжение за Sudocrem® в завода на компанията в Троян, България. Това съоръжение – ново в глобалната оперативна мрежа на Teva, посветено на производството на Sudocrem – представлява стратегическа инвестиция от 15 милиона евро.

Sudocrem® със своята уникална формула се използва за лечение на обрив от пелена и други кожни заболявания в 46 страни по света. Съоръжението Sudocrem®, с годишен производствен капацитет от повече от 45 милиона опаковки, ще създаде нови работни места, увеличавайки общия брой на служителите в завода с 10 процента и ще го доведе до 300.

„С отварянето на това ново съоръжение ние допълнително засилваме ролята на Teva на българския пазар и нашия ангажимент да въздействаме положително на икономиките и общностите в страните, в които работим“, каза Ричард Франсис, президент и главен изпълнителен директор на Teva. „Генеричните лекарства, включително лекарствата без рецепта (OTC), са крайъгълният камък на успеха и наследството на Teva. Един от основните стълбове на нашата наскоро обявена стратегия за „насочване към растеж“ е да продължим да укрепваме нашия бизнес с генерични лекарства, включително OTC, за да станем устойчива мощност. Тази инвестиция демонстрира нашето намерение да направим точно това и да изпълним новата си стратегия. Поздравления за нашия глобален екип, който успешно ръководи тази важна инициатива“, добави г-н Франсис.

Teva Pr

„Новото производствено съоръжение на Sudocrem® в Троян е важна част от планираната инвестиционна програма на Teva в цяла Европа“, казва Ерик Драпе, изпълнителен вицепрезидент, Teva Global Operations. В момента 96% от лекарствата на Teva, продавани в Европа, се произвеждат в европейски заводи на Teva, които са едни от водещите производители на генерични лекарства в световен мащаб“. Ерик добавя: „Нашите заводи в Дупница и Троян са важна част от цялостната ни глобална оперативна мрежа. Инвестициите, които направихме в новия цех в Троян, и първокласното производствено съоръжение за пелети в Дупница, значително увеличават способността ни да разширим висококачествено, съвместимо производство в тези обекти, когато това се изисква за задоволяване на нуждите на пациентите. Те засилват нашия ангажимент към мисията ни да подобряваме живота на пациентите чрез нашия бизнес в България. Искрено благодаря на екипите, които работиха толкова усилено, за да съживят тези съоръжения.“

„Този вид инвестиции са предпоставка за укрепване на конкурентоспособността, дългосрочен растеж и ускоряване на нашия бизнес“, обяснява Михал Нитка, Регионален изпълнителен директор регион „Югоизточна Европа, България и Гърция“ и ръководител на глобалния отдел „Продукти без лекарско предписание“. „Впечатляващата история на Sudocrem® започва през 1931 г. и през 2023 г. надмина невероятния крайъгълен камък от 100 милиона долара (USD) продажби в световен мащаб.

За повече от 90 години тя се превърна в една от най-доверените OTC марки на Teva и съм сигурен, че това начинание ще осигури допълнителен напредък за бизнеса на Teva със здравето на потребителите. Откриването на това производствено съоръжение е чудесен пример за нашата отдаденост на милиони пациенти по целия свят и съм развълнуван да видя как ще допринесе за потребителите, които обслужваме по-нататък.“ казва Михал Нитка.

Teva Pr

На церемонията присъстваха още кметът на община Троян г-жа Донка Михайлова, областният управител на Ловеч г-н Светослав Славчев, както и изпълнителни директори на най-големите дистрибутори в България и служители на Teva.

„Този нов и вълнуващ проект е положително развитие за Teva, за нашия екип в България и Троян. Чрез тази инициатива ще разширим още повече мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Троян. Тази инвестиция е глас на доверие в екипа ни в Троян, доказаната ни история, силните ни възможности и професионализма на нашите служители тук. Освен това проектът е изключително важен за град Троян и ще позволи на Тева да продължи да бъде един от водещите работодатели в региона – осигуряване на работна среда с възможности за развитие на много талантливи хора, които живеят в града и региона“, коментира Валя Букарева, изпълнителен директор на завода.

За Teva

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE и TASE: TEVA) разработва и произвежда лекарства за подобряване на живота на хората повече от век. Ние сме глобален лидер в генеричните, биоподобните и специалните лекарства с портфолио, състоящо се от над 3500 продукта в почти всяка терапевтична област. Около 200 милиона души по света приемат лекарство Teva всеки ден и се обслужват от една от най-големите и сложни вериги за доставки във фармацевтичната индустрия. Наред с установеното ни присъствие в генеричните продукти, имаме значителни иновативни изследвания и операции, подкрепящи нарастващото ни портфолио от специални и биофармацевтични продукти. Научете повече на www.tevapharm.com

За завода на Тева в Троян, България

„Балканфарма“ АД Троян (юридическото име на производствения завод) е собственост на най-големия световен производител на генерични лекарства Teva Pharmaceutical Industries Ltd., след придобиването на Actavis от Teva през август 2016 г. Основаният през 1953 г. завод на Teva Троян е със 70-годишна история и традиции в българското фармацевтично производство. Продуктовата листа на завода. включва течни лекарствени форми (суспензии и сиропи), полутвърди лекарствени форми и козметични продукти (мехлеми, гелове и кремове). С текущото си портфолио заводът изнася продуктите си на 63 пазара в света, като основните са Русия, Великобритания, Холандия, Украйна, Казахстан, Германия, Франция и Скандинавските страни.

За Teva в България

Тева е най-голямата фармацевтична компания в България по мащаб, производствен капацитет, продуктово портфолио и брой служители. През 2022 г. Teva е подкрепила българската икономика със 76 млн. USD на база косвени и предизвикани икономически ефекти. Като водеща компания за генерични лекарства в България, генеричните лекарства на Teva са спестили на българската здравна система около 16,5 милиона щатски долара през 2022 г. Икономическите дейности на Teva в България през 2022 г. са подкрепили общо 11 311 работни места по света (включително работни места за научноизследователска и развойна дейност), от които 1 512 работни места директно в България, както и местно подпомагане на още 3 247 работни места въз основа на непряката си заетост. Със своята дейност и мащаб Teva в България е подкрепила и 6552 работни места в чужди икономики*.

За Sudocrem

Sudocrem® има 90-годишна история. От Грижа и защита до антисептичен заздравяващ крем и крем за лечение на обрив от пелена, Sudocrem® е подходящ за всеки етап на обрив от пелена, за да помогне за поддържането на кожата на вашето бебе здраво. Днес Sudocrem е марка номер 1 на Teva, присъстваща на повече от 40 пазара на 5 континента – от Канада, Европа, Африка, Близкия изток, Азия до Австралия. С повече от 30 милиона продадени опаковки годишно, той стана незаменим за семейства по целия свят.

* Оценка на WifOR Institute за икономическото въздействие на Teva в България 2022 г.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари