IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр – 5 тенденции, които да НЕ следвате

15 юли 2023 16 30

Експерти посочват, че те вече са остарели

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Търсите ли нови идеи за летен маникюр? Много от нас искат да имат тематични нокти за своята ваканция на морето. Ето защо пясък, вълни, мидички, палми, залези и други подобни мотиви в момента са доста търсени.

Дори и да имате намерение за типичен за сезона маникюр, трябва да се запознаете с актуалните тенденции. Оказва се, че рисуването на сърцевината на плодовете вече е остарял тренд. Също така и още няколко, за които дори не подозираме.

Както всяка година по това време, колкото по-пъстър е летният маникюр, толкова по-добре. Ако искате нещо ново и актуално, ето за какво да внимавате.

5 стари тенденции за маникюр, които да избягвате

Плодове по ноктите

Според Сигорни Нунес, базирана в Лос Анджелис маникюристка, ноктите, вдъхновени от плодове, се търсят и този сезон. Но отдавна вече не са най-модерните, защото има много нови техники за декорация, които се ползват.

Изчезващата тенденция в маникюра се заменя отчасти от ноктопластиката с пеперуди, смята специалистът.

„Пеперудите представляват трансформация. Наличието на символа върху ноктите ви може да бъде вдъхновяващо и добро напомняне“, казва маникюристката и предлага да пропуснете рисуването на диня, пъпеш, портокал или лимон например.

По-тъмните нюанси остават на заден план

Вместо нокти в черен или тъмнокафяв цвят, заложете на по-светлите и игриви нюанси. Все пак цветовата гама през лятото изобилства от тях.

За предпочитане са летни маникюри с по-ярки нюанси този сезон. Все пак при банските неоновите модели са истински хит, обяснява Лин Нго пред Insider.

Маникюристът съветва да избягвате цветове като бордо и черно. Вместо тях е добре да заложите на по-светлите и игриви цветове, свързващи се със сезона.

Омбре ноктите са по-малко натрапчиви

Друга тенденция, която си отива е именно омбре маникюр. При него цветовете постепенно се преливат от един нюанс в друг.

Вместо омбре ефект използвайте по-абстрактни дизайни, които предлагат повече гъвкавост и креативност, съветват маникюристи.

Крайбрежният стил не е на мода

Ноктите в крайбрежен стил, отличаващ се с по-меки нюанси и океански вибрации, също е тенденция, за която да забравите. Това отбелязва Нунез и допълва, че има много други по-хубави от него.

Изберете ноктите, вдъхновени от вида на русалката. Те ще са идеален заместител на старата тенденция и тази с райета в синьо и бяло, които се свързват с така наречената мода на крайбрежните баби.

„Видът е хипнотизиращ, перлен и мечтателен“, според Сигорни Нунес, работеща в Лос Анджелис маникюристка.

Наръчник за летен маникюр – топ 9 тенденции за сезона

Нокти със стикери: Най-лесният тренд за летен маникюр

Фин и елегантен маникюр за лятото – 6 минималистични идеи

Ноктите с хайвер са твърде неподходящи

Ноктите с хайвер или онези ситни топченца, които се залепват по плочките, въобще не бива да се появяват това лято. Така наречените микрозърна, нанесени върху повърхността на ноктите, отдавна не са актуални. А и правят един летен маникюр твърде претрупан, смята Нго.

„Вместо това проучете други тенденции в текстурите като захарни или кадифени нокти за по-актуален и интересен външен вид“, казва още маникюристът.

Така наречените захарни нокти използват бляскава пудра върху горния слой с гланцово, текстурирано покритие. Докато другият стил предлага блестящ кадифен вид с помощта на магнит.

За още тенденции в маникюра и красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари