IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Розово – как да го включите в грима си?

16 юли 2023 13 30

Специалист споделя своите тайни

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Розовото е един от основните цветове за лято 2023. Покрай филма Barbie все повече жени избират да носят дрехи в стил Barbiecore. А те вървят с подходящ грим. Но как да използвате този кукленски тон, за да изглеждате добре?

Все пак не е нужно да имате облекло като на куклата Барби, за да имате розов грим.

Според гримьорката Софи Филипс този цвят е универсален и забавен. И най-хубавото е, че работи за различни поводи и визии. Въпреки че тя изпитва носталгия по червилото в светлорозово, има и други видове грим с този тон, от които да се възползвате.

„Розовото е имало някои силни моменти в историята на грима. Това е цвят, който е женствен, който може да се използва за създаване на мекота или силни изявления. Той е многофункционален и винаги забавен. Обичах да гледам разнообразието от розови ружове и устни, използвани върху лицето на Марго Роби в новия филм за Барби. Кен дори има сцени с фини розови бузи“, обяснява Филипс.

розови сенки,

Снимка: IStockphoto

Как да включите розово в грима си?

Ярките розови устни с остри контури са също толкова силни, колкото и огнените червени устни. Софи Филипс посочва, че обожава непрозрачен мат в яркорозов нюанс на синя основа. Малко нестандартно съчетание, което прави зъбите да изглеждат по-бели.

Специалистът разкрива още, че най-хубавото при прозрачния розов грим е, че често един продукт може да работи еднакво добре върху очите, устните и бузите. Това е един бюджетен вариант, ако досега не сте имали такъв тон и искате да пробвате как ще ви стои.

Руж пудрите обикновено съдържат по-малко пигмент от сенките за очи, така че са идеални за създаване на „отмиване“ на цвета в очите, както и на бузите. В тази връзка гримьорът съветва да заложите на закачливо розово с матово покритие.

Има и кремообразни продукти с розов оттенък, които да добавите към несесера си. Те са идеални за сияен и същевременно модерен грим, смята Филипс.

I'm a Barbie girl – изпробвайте розов маникюр за пролетта

Летен грим – океанските очи на Хейли Бийбър

Грим за лято 2023 – ретро червило отново на мода

Как да изберете розово червило за устните?

розово червило,

Снимка: IStockphoto

Има спектър от розови нюанси, вариращи от прасковен, през студена фуксия, до наситено грозде. Може да се възползвате и от гланцове с лек розов оттенък.

Според експерта, преди да си купите такова червило, се съобразете с цвета на кожата. Ако той е по-тъмен, много светлото розово не е най-удачно. Ако имате по-студен и светъл тон, то по-хладните розови цветове, които съдържат повече син пигмент, са за предпочитане. За по-топли тонове на кожата трябват по-прасковените червила.

Barbiecore Beauty – задължителната тенденция за лятото

Кой цвят руж е най-подходящият?

Студените розови ружове изглеждат доста бледи върху кожата, което може да придаде на вашия грим момичешки вид. При по-тъмни тонове на кожата те могат да изглеждат прекалено тебеширени. Топлите, прасковени розови цветове са универсални, смята гримьорът.

Ето и една идея за грим с розово, която да изпробвате:

За още тенденции за красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари