IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красиви прически - 6 грешки, които увреждат косата

18 август 2023 10 30

Какво да не правите при оформянето

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Оформянето на косата може да бъде сериозно предизвикателство. Независимо дали става дума за изправяне, или просто за свежо издухване със сешоар у дома, стилизирането може да доведе до голямо износване на вашите кичури. Тези грешки могат да доведат до накъсана коса, цъфтящи краища и сухота. За щастие има няколко лесни решения, с които да си гарантирате стилна прическа и блестящи кичури

По-долу ви изброяваме шест грешки при оформянето на косата, които трябва да избягвате, както и как да разрешите всяка от тях, ако все пак се появи. 

6 грешки при оформяне на прическа, които увреждат косата

1. Забравяне на топлинната защита

Според фризьора Артем Сошин, една от най-големите грешки при оформянето на прическа е пропускането на продукт за топлинна защита. Инструментите за топлинното оформяне генерират високи температури, които могат да увредят косата, което води до сухота, накъсване и цъфтящи краища. За щастие, решението е лесно. 

изправяне на

Снимка: iStock

Термозащитните средства създават бариера между косата и топлината, намалявайки прякото въздействие върху кичурите на косата. Използването на продукти за защита от топлина помага да се сведе до минимум топлинното увреждане, да се запази здравето и целостта на косата. 

2. Използвате стилове извън обхвата на вашите умения

Разбира се, тези сложни прически изглеждат лесни в TikTok, но извън социалните мрежи нещата често са доста различни. Напредналите техники за оформяне на прическа изискват практика, прецизност и разбиране на типа и структурата на косата. Без подходящи умения някои техники могат да доведат до увреждане на косата, включително накъсване, заплитане и дори косопад. 

суха коса,

Снимка: iStock

Ако се начинаещи в оформянето на стилни прически, ви препоръчваме първо да започнете с нещо лесно, за да усъвършенствате техниката си. След това може да вдигнете постепенно нивото и да се превърнете в истински професионалист.

3. Връзване на косата

Няма нищо по-хубаво от една нова прическа в салона за красота. Но ако искате тя да издържи дълго време, е препоръчително да избягвате ластици, фиби и дори шапка, за да гарантирате дълготрайност на външния вид. Използването на тези аксесоари може да промени косата по нежелан начин, като я приплесне към скалпа, което може да бъде доста трудно за поправяне.

4. Носенето на стегнати стилове

Вие сте от хората, които носят косата си стегната на опашка през цялото време? Според фризьори, това е огромна грешка, която, в крайна сметка, може да причини накъсване или дори косопад, особено ако използвате груб ластик. Опитайте се да причинявате по-малко напрежение върху кичурите, за да не ги накъсвате или увреждате. Ако все пак ви се наложи или искате да си вържете косата, използвайте копринени ластици, които няма да трият толкова много кичурите.

5. Пропускате подстригване

миене на

Снимка: iStock

Ако се опитвате да имате по-дълга коса или сте твърде заети, може да забравите за редовните посещения при фризьора. Но, според експерти, това няма да ви донесе никакви позитиви. В зависимост от вашата дължина, текстура и цялостно здраве на косата, тя трябва да се подстригва на всеки четири до осем седмици. Пропускането на часовете в салона ще доведе до накъсване и сухота, като ще попречи на косата да расте здрава и силна. 

Грижа за косата – розово масло за по-красиви кичури

Съвети за красота – колко често да миете косата, според нейния тип

Масло от тиквени семки – тайната съставка за здрава коса

6. Твърде много топлина

Правите си къдрици, след което решавате да сте с изправена коса? Това може да причини проблеми за кичурите. 

изправяне на

Снимка: iStock

Честото топлинно оформяне на косата с течение на времето ще причини много щети на кутикулата. Топлината прониква в ствола на косъма, което ще премахне естествените масла, оставяйки косата суха и без блясък. Вместо да използвате горещи инструменти всеки ден, опитайте стилове и плитки без топлина. Съберете косата си на свободна опашка. Ако сте вкъщи и не правите нищо, опитайте разхвърлян кок.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари