IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Микрокичури – новата стара техника за екстеншъни в косата

10 август 2023 10 50

Какво всъщност представлява

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През последните години видяхме възраждането на множество модни тенденции и методи в разкрасяването, които са били популярни преди десетилетия. Това се дължеше главно на пандемията и двугодишната изолация, които поставиха света на пауза и нямаше какво друго да се направи, освен да се обърнем към времената, в които сме били по-щастливи и свободни. Така се зароди и тенденцията за вдъхновение от миналото както в съставянето на нови модни колекции, така и в направата на прически или гримирането.

Говорейки за коса, една от модите, които правят своето завръщане, са микрокичурите, станали популярни преди двадесет години. Сега същата техника за поставяне на екстеншъни се радва на огромна слава в социалните мрежи, особено в TikTok. Интересът е напълно оправдан, тъй като микрокичурите предлагат естествено изглеждаща прическа с минимални щети върху косата.

Ако някога сте слагали екстеншъни, вероятно знаете, че най-големият страх е околните да не разберат за това. Но през годините фризьорите откриват, че методът на прилагане кичур по кичур придава наистина по-плътен и естествен вид, защото всеки екстеншън се движи свободно заедно с истинската ви коса. Така се създава и перфектната измама, че всъщност кичурите ви са по-дълги.

Какво са микрокичури?

Микрокичурите са вид удължаване на косата, прилагано с помощта на малко мънисто, което да прикрепя кичура към косата, за да го задържи на едно място. Това е добър полупостоянен вариант, тъй като не се използва топлина или лепило за нанасяне. По този начин се запазва целостта на естествената ви коса и минимизирате риска от увреждане.

@taupesalon

Microlinks ?

♬ Bling (feat. Amaarae & Buju) - Blaqbonez

Малките мъниста, които прилепват удълженията към естествените кичури, обикновено са направени от метал или силикон. Те се захващат сигурно около малки участъци от косата, за да създадат безпроблемен естествен вид. Фантастичен начин да добавите дължина и обем на косата си, като същевременно оставяте гъвкавост за оформяне без усилие.

Всичко звучи добре, но винаги има малка уловка. Процесът тук е малко по-тромав. Фризьорите ще трябва да използват инструмент за затягане, за да прикрепят всяко едно зърно. Според експерти, в повечето случаи се изискват около 150 такива кичура. Методът може да отнеме до 2-3 часа, но можете също така да изберете микрокичури, които да се сложат само върху няколко слоя на косата, за да си намалите времето в салона наполовина.

Колко време издържат?

Фризьорите споделят, че подобни екстеншъни могат да издържат до три месеца, като могат да се използват многократно за повече от година. С този тип дълготрайност може би ангажиментът с 2-3 часа стоене на стола за поставянето на кичурите не е чак толкова лош сценарий. Според експерти, след два месеца правилна грижа може да е време да посетите вашия фризьор за опресняване или ново поставяне. Ключът към удължения живот, разбира се, е качеството на косата, която получавате и как се грижите и я поддържате у дома.

Подходящи ли са микрокичурите за всички типове коса?

Микрокичурите са подходящи за всички типове коса, но има неща, които трябва да имате предвид. По-дебелите кичури, естествено, ще се нуждаят от по-голямо количество естествени кичури, за да поддържат естествена визия без усилия, към която се целите. Това може да доведе до по-дълго време за нанасяне и по-висока цена поради необходимостта от повече коса.

Хората с по-фини кичури винаги трябва да бъдат по-деликатни с процедурите за коса, за да се избегне увреждане, тъй като косата им е много по-крехка. В този случай можете да изберете вътък от микровръзки вместо различни кичури.

@_dejahdoll Replying to @Caviie how i installed my microlinks myself. included hair info in this vid ?? should i post in an-depth tutorial? #microlinksblackwoman #microlinkextensions #naturalhairextension #blackgirlhairextentions ♬ I think wanna go back to school - renny

Що се отнася до къдравата и навитата коса, намирането на подходяща текстура е от решаващо значение за вас, за да имате естествена визия.

Нова прическа – правилният бретон за лицето ви

Лятно боядисване на косата – скандинавският цвят превзема света

Истина или не – кои съвети за коса си струва да опитате

Как да поддържате екстеншъните?

Грижата и поддръжката у дома е ключът към дълголетието на вашите екстеншъни. Отнасяйте се към тях като към продължение на естествената ви коса. Те могат да бъдат изправени, накъдрени или носени с мокър ефект, ако имат вълнообразна текстура. Част от съветите, които експертите дават на хората с микрокичури е миене на косата поне през седмица, използване на маска за коса преди измиване, редовно разресване на краищата до корените, нанасяне на масло върху краищата и спане със сатенен шал или боне.

@millilinkss This Placement is everything ? • • • #microlinkstoronto #microlinks #versatileinstall #torontohairstylist #hairtok #blackgirltiktok #blackgirlluxury ♬ original sound - Beynet

Освен добрата грижа за косата, има специфични неща, които трябва да имате предвид, когато носите този тип екстеншъни. Въздържайте се от използване на тежки масла или продукти директно върху перлите за закачане. Тези видове продукти могат да разхлабят сцеплението, което ще причини изплъзване на кичурите. Също така бъдете много нежни, когато разресвате косата си.

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари