IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кръгли нокти – най-добрата форма за къси пръсти

10 септември 2023 16 30

Защо да изберете точно този стил

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Формата на ноктите може да допълни ръцете ви и да направи маникюра наистина блестящ. Разбирането как дължината на пръстите ви работи в тандем с формата на ноктите може да им помогне да изглеждат по най-добрия начин.

Ако имате къси пръсти, можете да се възползвате от това да вземете предвид естествената форма на ноктите, когато планирате следващия си маникюр. Според маникюристката Хана Лий, по-късите пръсти обикновено си пасват най-добре с кръгли нокти. Обяснява, че по този начин ще създадете илюзия за по-дълги пръсти и също така идеята е страхотна, ако сте по-активни и спортувате често, тъй като кръглият нокът няма да ви пречи и няма да се страхувате от счупването му.

Но късата дължина на пръстите не е единствената причина да се обърнете към кръглите нокти. Това е класическа форма, която винаги е на мода и въпреки че не е толкова дълга, колкото стилето, може да изглежда също толкова шик. Освен това, кръглите нокти са задължителни, ако се насочвате към определен тип маникюр или ноктопластика.

Класическите ноктопластики, като френски маникюр или полумесеци, пасват идеално на кръгли нокти, тъй като линиите имитират естествената извивка на нокътната плочка. Тези дизайни изглеждат страхотно на къси и кръгли нокти.

Защо да изберете кръгли нокти

Кръглите нокти често се наричат класически, защото следват контура на вашите естествени нокти. Освен това те могат да бъдат идеалната форма за хората, които водят натоварен и активен начин на живот. Ако непрекъснато изпълнявате задачи, знаете колко много проблеми могат да създадат дългите и остри нокти, както и огромната вероятност да ги счупите само няколко часа след излизането от салона. Заоблените нокти, от друга страна, не изискват поддръжка и могат да бъдат по-малко податливи на счупване, особено ако ги поддържате къси.

Може да ви звучи изненадващо, но кръглите нокти обикновено имат същото начало като квадратните, които се превърнаха в особено популярен избор през тази година. Те имат прави страни, извити само в краищата, където следват формата на пръста. Въпреки това, за разлика от квадратните, които са подходящи за хора с широки и дълги нокти, заоблените форми могат да бъдат особено полесни за къси пръсти. Ако смятате, че имате по-къси пръсти, може да е добре да изберете кръгла форма, тъй като тя може да ги удължи. Също така помислете за лакирането в смел и ярък цвят, за да създадете още повече стил и красота.

Преди да финализирате най-добрата за вас форма на ноктите, разберете как ще се слее с пръстите ви, като погледнете кожичките си. Ако сте с по-закръглени пръсти, тогава заложете на кръгла или овална форма на нокътя. От друга страна, ако имате широки пръсти, по-подходящ избор ще е квадратната или овалната форма.

Нов маникюр – опитайте нокти със структуриран гел

Полиране на ноктите – какво представлява?

Нов маникюр – 6 идеи за овални нокти

Как да опитате нови форми на ноктите, ако сте с къси пръсти

Ако имате къси пръсти, все още може да се изкушите да опитате форми на ноктите, различни от кръгли. Въпреки че кръглите нокти вероятно ще допълнят най-добре пръстите ви, защо не видите какво подхожда на вашия личен стил? Ако вашите къси пръсти са особено широки, може да помислите за бадемовидни нокти – налични в множество дизайни. Изпилването на страните на всеки нокът, за да създадете връх в центъра, е всичко, от което се нуждаете, за да опитате тази форма. Нокът с форма на бадем е тънък отстрани и широк в основата, достигайки до заоблен връх. Тази форма ще удължи и ще направи късите пръсти да изглеждат тънки.

Не всеки с къси пръсти обаче има къси нокти. Ако случайно ноктите ви са дълги, може да опитате стилето форма. Известни със своите заострени върхове, тези нокти са толкова стилни, колкото и луксозни. Знаменитостите, които често се разхождат по червения килим, са известни с тази форма, която може незабавно да добави блясък към всеки ансамбъл.

Независимо дали искате да опитате кръгли нокти или наистина уникална форма, като формата на червилото, не е нужно да ходите в салона, за да го направите. С пила за нокти можете да оформите ноктите си направо у дома. Само не забравяйте да изпилвате бавно, за да избегнете премахването на твърде много дължина наведнъж и за да сте сигурни, че имате достатъчно място за работа, докато оформяте маникюра си.

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари