IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Урок по гримиране – 5 трика, които ще улеснят рутината ви

20 октомври 2023 17 50

Как да бъдете по-красиви и да спестите време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо дали става въпрос за сапунени вежди или красота в цветовете на есенното лате, има едно нещо, което е сигурно – никога не липсват трикове за грим. Но кои са тези, в които всъщност се кълнат професионалистите? Както се оказва, най-добрите хакове, които любимите ни гримьори използват, са най-простите. 

По-долу ви разкриваме пет трика за грим, които можете да опитате сами – от използването на руж за ефект на лифтинг на лицето до добавяне на фина дефиниция към очите. 

5 трика за грим, които ще улеснят рутината ви

1. Устни от 90-те

Любимото десетилетие на всички предоставя безкрайно вдъхновение за красота. Гримьорката Каролина Гонзалес казва, че обича да прави модерен поглед върху устните от 90-те, като използва по-наситен цвят от вътрешната им страна и го изглажда с четка. По думите ѝ, така устните изглеждат по-ярки и по-плътни. 

За да получите този външен вид, тя препоръчва да използвате дълготрайно червило и да го размажете внимателно с четка. Кремообразните формули се смесват с кожата по-лесно, което ги прави идеални за този външен вид. Просто се уверете, че сте нанесли червилото по цялата устна, за да не се е създала груба линия.

2. Нанасяне на руж

@thenudelip blush layering for LONG LASTING blush - you can customize this to whatever level of blush is your vibe ⚡️ #blush #blushing #blushhack #longlastingmakeup #longlastingblush #creamblush #liquidblush #longlastingmakeuptips #makeuptutorial #makeup #makeuphacks #blushtutorial #tutorial #tipsandtricks #FlexEveryAngle #makeupartist #makeuproutine #grwm #everydaymakeup ♬ original sound - The Nude Lip | Karley Fiebig

Гримьорката Лори Дейвис е голям почитател на наслояването на кремав руж върху пудра, за да затвърди цвета и да ви придаде онзи естествено изглеждаш розов нюанс. Тя съвета да поставите ружа високо върху скулите си, към слепоочията, така че цветът да не е твърде концентриран в центъра на лицето. Когато ружът е поставен твърде ниско, кожата може да изглежда прекалено червена или като някакво обезцветяване.

3. Стягане

@victorialyn How To Tightline Eyeliner?An easy technique to define your eyes and make them pop! #makeup #beauty #eyeliner #eyeshadow ♬ French Jazz Cafe (Gypsy Jazz Manouche) - SplashStudio

Както го дефинира Дейвис, „стягането“ е нанасянето на очна линия във вътрешния и горния ръб на очите, за да може миглите и водните линии да изглеждат по-плътни. Можете да използвате вашата любима черна очна линия, но Дейвис казва, че други цветове също пасват на стила. Синьото например ще ви помогне да озарите бялото в очите си. Ако искате по-елегантен вид, тя казва да добавите още един слой спирала към външните ъгли.

4. Опушено око със сив грим

Дженифър Лопес

Снимка: БГНЕС

Дейвис казва да се използва мек сив нюанс, а не класическа кафява или черна очна линия, за да се добави дефиниция към окото по по-фин начин. Използвайте мека четка, за да нанесете и разнесете грим, създавайки онзи опушен и сексапилен вид.

Червени устни и плътна очна линия – тенденции в гримирането за есента

Есенен грим – коя ще е водещата тенденция

Съвети за красота – как да промените гримирането през есента

5. Контур от руж

Ружът може да се използва и за извайване на вашите скули. Гримьорките препоръчват да използвате два различни нюанса прахообразен руж, като нанесете по-светлия в горната част на скулите, а след това поставите по-тъмния около него. Мястото, на което нанасяте ружа, е от огромно значение тук. За по-изваяно лице, нанесете от външната страна на скулите. За по-сбито лице, нанесете ружа върху ябълките на бузите, за да го закръглите.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари