IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота - как да промените гримирането през есента

5 септември 2023 14 30

Какво да направите преди настъпването на новия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъй като температурите съвсем скоро ще започнат да се понижават, а в магазините вече започваме да виждаме есенни колекции, мислите ни автоматично се насочват към блузи с дълъг ръкав, якета и други сезонни артикули за по-студеното време. Неизбежно ще трябва да променим и нашите рутинни процедури за красота. Независимо дали става дума за смяна на леките овлажнители за нещо малко по-тежко или изваждане на по-тъмните палитри сенки, гримирането ни трябва също да бъде есенно. 

За тези, които са против всяка сериозна промяна, не се паникьосвайте. Когато говорим за есенен грим, ние просто предлагаме няколко корекции тук и там, за да сте сигурни, че гримът ви издържа на по-хладното време и е в крак със сезонните тенденции. 

Как да промените гримирането през есента

Фокусиране върху грижата за кожата

Преди дори да помислите каква палитра от сенки да използвате следващия сезон или какъв глац за устните ще ви осигури перфектния баланс на овлажняване и цвят, всички ескперти са съгласни, че първата стъпка в рутинния есенен грим всъщност е грижата за кожата.

Това ще повлияе на начина, по който гримът стои върху лицето и ще поддържа дълготрайността му при промяна на времето. Тъй като кожата ни става по-суха с падането на температурите, ще е добре да се съсредоточите върху продукти, които хидратират и овлажняват, за да настроите кожата си за целия грим, който ще последва. 

грижа за

Снимка: iStock

Най-важното, което трябва да актуализирате в рутината си, когато сезоните се променят от лято към есен, е да включите по-подхранващи формули. Така ще си осигурите повече хидратация и безупречна основа за вашия грим.

Матов завършек

След като сте се погрижили за кожата, е добре да се съсредоточите върху това каква текстура ще искате, след като времето навън стане по-хладно. Това е моментът, когато продуктите с матово покритие наистина може да бъдат полезни. Те могат да помогнат в борбата с излишния блясък, който лятната влажност може да е донесла. Намалете блясъка във вашите хайлайтъри и се запасете с по-кадифени формули за изтънчен и дълготраен външен вид. 

Бъдете смели с цветовете

Очевидно може да правите каквото си искате по отношение на цвета, когато става въпрос за есенен грим, но, ако търсите някакви насоки, всички експерти са съгласни, че следващият сезон е идеалното време за експериментиране. Тази година цветовата гама ще бъде изпълнена с креативност. Шамфъстък, наситено червено, виолетово, червеникаво оранжево и дори ярко неоново жълто - всички те носят радост и показват смелост. Независимо дали ще ги използвате върху очите или устните, тук става въпрос за изявление и създаване на собствена визия. 

розово червило,

Снимка: iStock

Според гримьори, през есента ще наблюдаваме ренесанс на наситени и мрачни нюанси. Помислете за наситено бордо, топла теракота, полирано злато, горско зелено и сливов цвят. Кирин Бхати, която работи с редица известни личности, прогнозира, че тоновете на скъпоценни камъни ще бъдат предпочитан нюанс за есенния външен вид на очите. 

Наситено кафяво

Ако предпочитате неутралните цветове, тогава имаме добра новина - тази есен ще виждате наситено кафяво навсякъде. Завръщането на множество тенденции от 90-те години провокираха това течение в красотата, така че се насочете към няколко наситени цветове, които да ви изградят интересен и носталгичен вид. 

палитра с

Снимка: iStock

Може да използвате класически неутални цветове, но с малко интересен привкус. Посегнете към нюанси, които имат розови и топли кафяви нотки, за да получите наситен и богат завършек. Също така може да включите нотки на оранжево и топла теракота. Най-популярното гримиране през есента винаги е свързано с цветовете на тиквеното лате, което ще добави жизненост към външния вид и ще допълни онова уютно есенно усещане. 

Носете изразителна устна

Има неписано правило в гримирането, че по-хладното време изисква мрачни устни. Есенният грим се състои от по-студени тонове и повече бордо и кафяви нюанси. Естествено сияещата кожа все още е основният грим, но е добре да добавите по-смели нюанси към устните и очите. 

Бюти съвети - как да се спасите от лющещ се грим

Сватбен грим – 6 тенденции, които ще са на мода тази година

Съвети за гримиране – как кожата ви да блести по примера на Хейли Бийбър

Винаги използвайте слънцезащитен крем

Без значение кое време от годината е, слънцезащитният крем е задължителен. Защитата от ултравиолетови лъчи е важна стъпка във всяка рутина за красота. Може да използвате крем с 50-и или 30-и фактор в зависимост от кожата ви. Поставете го като последна стъпка преди излизане, за да си осигурите защита от слънцето и вредните му лъчи. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари