IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за гримиране – как да изберете правилния руж за вашата кожа

1 март 2024 14 40

Базирайки се на цвета ѝ

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ружът обикновено е най-фината част от всеки грим и се изисква малко повече умения, за да го поставите правилно и да изберете точния цвят за вас. Именно това се оказва и причината голяма част от дамите да го пропускат по време на гримирането си, лишавайки се от зачервени и привлекателни бузи. Да, сега навън е достатъчно студено, за да се зачервим и без руж, но той все пак трябва да присъства в рутината ни. 

Ружът е мощен инструмент за създаване на красив външен вид, като правилният нюанс може да подобри тена ви, а грешният избор може да работи изцяло срещу вашите усилия. Разбира се, няма утвърдени правила, когато става въпрос за красота, но вземането на стратегически избор при гримиране относно продуктите и тяхното разположение може напълно да промени играта. 

Как да изберете правилния цвят руж

Не сте сигурни откъде да започнете? Ние имаме няколко съвета за вас, които могат да ви осигурят безпроблемно гримиране и постигане на желания външен вид. 

Погледнете тена на кожата си

По същия начин, по който взимате предвид тена си, когато избирате фон дьо тен, или цвета на очите, когато избирате ласкави сенки, важно е да сте наясно с цвета на кожата, когато избирате правилния руж. Също така обърнете внимание дали подтонът ви е топъл или хладен. 

Когато става въпрос за по-светли тонове на кожата, най-добре е да изберете нюанси като светлорозово или пастелни. Всичко наситено и ярко е прекрасно за тъмна кожа, а за средните тонове – в зависимост от подтона – се препоръчват прасковени или розови. 

грим, руж,

Снимка: iStock

Топлите тонове могат да се възползват от употребата на по-наситени цветове поради червенината на подтона, докато прасковените тонове, истинските розови нюанси и дори люляковите са по-подходящи за маслинените тонове на кожата. За студени подтонове се придържайте към студени ружове като тъмнорозово, горски плодове и слива. 

Съчетайте го с цвета на устните си

За неутрален външен вид, най-доброто правило, което да следвате, е съчетаването на ружа с цвета на устните. „Когато избирате тон на руж, който да допълва грима ви, най-ласкателният нюанс, често е в същия тон с този на червилото, което сте сложили“, казва гримьорът Нийл Йънг, който е работил със Сара Джесика Паркър. Мислете за едноцветна визия и никога няма да сгрешите. Ако например носите червено или розово червило, изберете руж на розова основа, за да завършите външния вид. 

кремообразен руж

Снимка: iStock

Йънг добавя, че без значение какъв тон на кожата имате, всички съдържат ниво на червен пигмент, така че ружът с розов оттенък винаги ще бъде подходящ. С други думи, когато не знаете какво да сложите, розовото е вашият най-добър приятел. 

Вземете предвид външния вид, който търсите

Следвайки общите принципи, изложени по-горе, определено има смисъл да изберете и руж, който да се свързва с цялостния ви външен вид. Ружът има силата да оформя лицето, като добавя обем, където е необходимо, както и структура. 

грим, кремообразен

Снимка: iStock

Ако например искате да следвате една от най-новите тенденции в гримирането – кокетка – тогава изборът на ягодоворозово с бляскави нюанси е задължителен. И обратно, ако клоните повече към винтидж визии от 90-те години, тогава лилавите или кафявите тонове са за вас. Всичко е свързано с това, което се опитвате да покажете пред хората. 

Кремообразен руж с изтекъл срок на годност – кога да го изхвърлите?

Как да поправите счупените руж и сенки

Помислете за текстурата на ружа

Цветът има значение, но и текстурата е също толкова важна, колкото и изборът на перфектния нюанс. Прахообразният руж без вграден блясък придава матов вид, което е красиво в зависимост от вида, който търсите, докато такъв с малко количество блясък може да създаде измерение и да улови светлината. 

руж istock

Снимка: iStock

Ружовете с много блясък определено са подходящи за клубни визии, където няма много светлина, за да се откроявате сред тълпата. Междувременно, за лесно ежедневно носене, което осигурява здравословен блясък, кремообразен руж с отразяващи детайли е може би най-добрият ви избор. Ще изглежда естествено и меко.

Поставянето е от ключово значение

Заедно с цвета и текстурата, мястото, където ще поставите ружа си, може драстично да промени вида и усещането. 

руж istock

Снимка: iStock

Ако искате да придадете обем и блясък на лицето, изберете кремава текстура или перлен руж. Това ще добави обем там, където го поставите, и придава на тена свежо излъчване. За по-изваян ефект, използвайте руж с неутрален подтон върху скулите. Това ще повдигне и оформи лицето. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари