IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тъмни кръгове под очите – махнете ги с грим от TikTok

11 юни 2022 15 00

Ето как да направите #undereyeblush

IStockphoto

IStockphoto

Тъмни кръгове под очите и торбички – всеки има такива поне веднъж седмично. Заради цигари, задържане на течности или недоспиване, този проблем не може да се скрие лесно. И освен различни маски и пластири, е хубаво, че разполагаме и с малко грим. Но не всеки знае как да го ползва, за да се справи с въпросния проблем. Ала вече има TikTok, където качват безброй бюти съвети.

Ружът под очите е една нестандартна идея за грим, с която ще се сбогувате с торбичките и някои тъмни кръгове под очите. Той се нанася много лесно и не изисква големи умения с четката. Това споделят потребители на известната платформа.

Може да се каже, че най-новата мода в TikTok е въпросният грим, който ще откриете с хаштага #undereyeblush. Чрез поставянето на ружа на определени места, за да заличи доколкото може петната.

@paintedbyspencer Reply to @thekimmys lemme’ explain ? #undereyeblush ♬ original sound - SPENCER

„Чрез леко преместване на ружа нагоре, това помага да се премахнат тези синьо-сиви тонове – мислете за това почти като за корекция на цвета“, казва потребител на платформата с името Paintedbyspencer.

Грим при тъмни кръгове под очите – какво представлява?

Гримьорът е събрал над 1,3 милиона гледания с видеото, в което показва какво нанася под очите. С него той съветва повече хора да изпробват хитовия трик.

„Когато работя върху някого, който има наистина тъмни кръгове под очите, мога да използвам коректор, фон дьо тен и пудра с пълно покритие...“, обяснява Спенсър. Той споделя пред TZR, че не може да ползва какъвто и да е руж...

„Намирам го за най-ефективен, когато е розов, коралов или прасковен руж. Това е, което ще заличи тези тонове“, обяснява още той. Според него, грешка е, ако ружът е с блясък. „Трябва да е матов, защото блясъкът или този хайлайтър ефект ще подчертае порите и фините линии“, допълва още инфлуенсърът.

Как да заличите тъмни кръгове с #undereyeblush?

@lolo.lehnen Life changing #fyp #foryou #foryoupage #makeuptok #makeup #makeuphacks #makeuptips #beautyhacks #pinkundereye #undereyeblush #HPSustainableSounds #PassTheBIC ♬ Under Eye Blush - SPENCER

Първо ползвайте фон дьо тен и коректор. След това продължете с грим за очи. Накрая сложете прахообразен руж точно под очите, в тъмните участъци, които искате да прикриете. Според специалиста, не бива да прекалявате с неговото количество.

Макар Спенсър да залага на прахообразен руж, други негови колеги съветват да ползвате продукти с течни формули. Така например след нанасянето на течен руж, едновременно с коректор, потребителка слага полупрозрачна пудра, след което я допълва с втори руж (прахообразен).

Дали ще използвате течен или сух вариант, вие сами избирате. Важно е и състоянието на вашата кожа, за да се избавите от тъмните кръгове и торбичките поне за малко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари