IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Eyelighter“ – нова тенденция за грим

14 май 2022 18 00

За по-изразителни очи за пролет/лято 2022

IStockphoto

IStockphoto

Навън вече е пролет и трябва да заложите на по-изразителен грим. Разглеждайки най-различни идеи в социалните мрежи, ще откриете, че някои жени ползват хайлайтър вместо сенки. Това придава по-голям блясък на клепачите.

Хайлайтърът несъмнено е оставил своя отпечатък в индустрията за красота. И за сезон пролет/лято 2022 участва в нова тенденция за грим. Така освен за скулите, може да ползвате част от него и за очите. И по този начин имате нещо свежо и същевременно забележимо.

„Eyelighter“ – какво представлява тенденцията за грим?

Някои може да кажат, че клепачите сякаш са ледени или холограми. Причината е, че в хайлайтъра има преливащи пигменти, които придават повече блясък.

„Погледът първо започна с фокус върху вътрешния ъгъл на очите и се превърна в лъчи с осветяващ цвят през клепача в допълнение“. Това казва пред TZR Тери Брайънт, гримьор и основател на Guide Beauty.

Специалистът посочва, че при „Eyelighter“ светлината се отразява в пигментите и това сякаш има повдигащ ефект и се получава нещо като дъга по клепачите. Някои дори сравняват цвета с този, получаващ се при сапунените мехури. И хубавото е, че от който и ъгъл да погледнете, цветът е различен.

По думите на Брайънт въпросният продукти спестява време и е идеално средство при уморени очи.

„Чрез стратегическото поставяне на сянка или пигмент в определени зони, окото изглежда по-голямо“, казва от своя страна Чарли Ридъл. И допълва, че понякога създава илюзията за по-широки очи.

Как да си направите този грим у дома?

Първото, което да направите, е да изберете нюанс. Британи Ло, професионален гримьор, съветва да търсите продукт, който има блясък или ефекта на преливане. Ако имате вече хайлайтър, който ползвате често, първо пробвайте с него вместо сенки.

По-хладните тонове „Eyelighter“ може да се смесят с малко пастелни нюанси. Използвайте и дуохромни сенки за по-интензивен резултат или дори изсветляващ коректор с перлен завършек за повече фина светлина върху клепачите.

След като изберете продукт, може да добавите малко коректор върху клепачите. така цветът ще се задържи по-дълго. Нанесете тънък слой, без да натискате много. Дори може с леко потупване с пръст да размажете, за да завършите.

Може да разнесете продукта за грим по целия клепач или само върху вътрешните ъгли на очите, върху костта на веждите и долната линия на миглите. Ако желаете, увеличете интензивността, като добавите лек цвят от линията на миглите, смесен до костта на веждите, в допълнение към вътрешния ъгъл и долната линия на миглите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари