IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице – с нова употреба в TikTok

22 февруари 2022 16 30

Ето как да елиминирате неприятната миризма в подмишниците

IStockphoto

IStockphoto

TikTok не е само място за споделяне и разглеждане на забавни клипчета. Все повече бюти инфлуенсъри използват платформата, за да представят своя опит по по-атрактивен начин. От техните видеа може да научим как да се гримираме за 5 минути, кой е най-лесният начин за постигане на перфектните къдрици или какви продукти да ползваме, ако имаме суха кожа. И като стана дума за грижа, там често се споделят ревюта за козметика, която може би сте набелязали. Но има и безброй трикове, някои от които направо ще ви изненадат.

Какво се сещате, когато чуете маска за лице? От самото наименование става ясно, че тя е за конкретна част от тялото. Има такива за овлажняване, за ексфолиране или премахване на черните точки. Но предполагали ли сте, че може да я поставите в областта на подмишниците? Според една от последните тенденции, това не е грешка, а чудесен начин за детоксикация на кожата. Разбира се, много е важно да отбележим, че за да намалите неприятната миризма и потта, трябва да използвате глинена маска.

Много антиперспиранти предотвратяват изпотяването, но според някои специалисти, могат да запушат порите, което причинява повече потене и неприятен аромат от мишниците. Затова въпросният детокс с глинена маска е чудесен начин за прочистване от токсини.

@missalanablack this has been hiding in my drafts, check comments for more info on this mask ✨ #armpitdetox #diyskincareremedy #aztechealingclay #tumericpowder ♬ original sound - Team Breezy

Според дерматолога Алисия Залка, макар да няма научни доказателства в подкрепа на общоприетото погрешно схващане, че алуминиевите дезодоранти могат да причинят рак, те всъщност блокират потните канали. Тя обяснява пред TZR, че лошата миризма е предотвратима, разбира се, ако не се касае за наследствен проблем.

„Можете да избегнете телесната миризма, но въпреки това нормално е да се потите, което е критична телесна функция за поддържане на термостазата, известна още като постоянна телесна температура“, казва още тя.

Специалистът съветва да четете етикетите и да ползвате повече натурални продукти, които не съдържат алуминий.

Как да ползвате маската за лице за подмишниците?

Ако искате да изпробвате трика с маската за вашите подмишници, потърсете с хаштага #armpitdetox в TikTok. Така ще откриете клиповете на различни потребители, които дават насоки какво да направите стъпка по стъпка. Един от тях с името Melodeerosemiller посочва, че да премахне натрупания алуминий от дезодорантите, смесва бентонитова глина с малко ябълков оцет. След като разбърка добре, се получава перфектна маска. След като няколко пъти я ползва, споделя, че вече е изчезнала лошата миризма в подмишниците ѝ.

„Използването на маска за премахване на натрупаното в кожата на подмишниците не ми звучи толкова странно. Същото обаче може да се постигне и по други начини“, изтъква д-р Залка.

@kaligirly Update: the vinegar smell went away in an hour #detox #armpitdetox #wellness ♬ original sound - Kali

Ако потта ви мирише по-лошо, то може да почиствате с памучен тампон с гликолов продукт. Важното е да бъдете търпеливи, защото резултатът не идва веднага.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари