IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2022: Как да имате сияен поглед като Хейли Бийбър?

3 февруари 2022 08 30

Стилистът на модела разкрива какви продукти да използвате

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС/IStockphoto

Постигането на сияйна кожа с много лек грим е една от тенденциите през последната една година, която ще продължим да следваме и през тази. Лицето е с нежен бронзант и свети, сякаш току-що сте излезли от банята. Този ефект е много добре познат на много известни личности, сред които Хейли Бийбър, Дженифър Лопес, Кайли Дженър и други. Те разчитат на качествени продукти, които са мултифункционални и може да ги ползвате както за бронзант, така и за сенки на клепачите.

Мери Филипс, гримьор на въпросните знаменитости, предпочита по-естествения вид на лицето. Ако не се налага, тя предпочита да не слага твърде много продукти върху кожата, за да може тя да диша. В своя профил в Instagram тя показва как гримира съпругата на Джъстин Бийбър за поредната ѝ фотосесия. Освен тъмното червило на нейните устни, всичко друго е доста деликатно и ненатрапчиво, за да има по-сияйно излъчване.

Как да имаме безупречна блестяща кожа с малко грим?

Тайната на Филипс се крие в няколко основни стъпки, които тя следва за своите известни клиентки:

1. Предварителна подготовка

Според специалиста, това е стъпката, която жените най-често пренебрегват или направо пропускат. Ако кожата на лицето е груба, суха и се бели, трябва да бъде почистена и освежена преди да поставите грим, защото той няма да изглежда по начина, който очаквате.

„Естествено изглеждащият блясък винаги започва с добре подготвена кожа. Горещо препоръчвам да използвате инструмент за кожата, като гуа ша или нефритен ролер, след което овлажнител. Помага за проникването на продукта, увеличава притока на кръв и намалява подпухналостта, преди да започнете нанасянето на грима“, казва гримьорът. И добавя, че използването на крем със слънцезащитен фактор също е необходимо. Той не само предпазва от вредните лъчи, но и изглажда.

Ключът към равномерния тен, според Филипс, е грундът, абсорбиращ маслото. Използването му преди фон дьо тен помага за заличаване на порите. Така например може да се нанесе първо върху Т-зоната, оставяйки кожата супер хидратирана.

2. Лек слой фон дьо тен

Когато говорим за нанасяне на фон дьо тен, много жени признават, че понякога прекаляват с количеството. А това пречи на сияйната визия, към която се стремят. По думите на Филипс, трябва да се започне с лек слой за основа, след това да се мине на допълнително покритие с коректор.

Потърсете кремообразен фон дьо тен с леко до средно покритие. Той ще попие по-лесно в кожата. Именно в неговата формула се крие и финото излъчване на лицето, а не прекаленото лъщене, което е хубаво да избягвате.

3. Коректор само на нужните места

Докато някои гримьори препоръчват нанасянето на коректор преди фон дьо тена, за пълно покритие и дълготраен завършек, за емблематичния външен вид на хейли Бийбър Филипс има друг подход. „Предпочитам да нанасям коректор след фон дьо тен, за да гарантирам, че се фокусирам само върху зоните, които се нуждаят от допълнително покритие“, разкрива тя. И посочва, че ползва четка или гъба, като след това поставя и лека пудра.

Ако искате да заличите тъмните кръгове под очите, не разчитайте на обикновения коректор. По-добре е да потърсите по-специален. „Използването на цветен коректор под такъв с пълно покритие ще помогне да се сведе до минимум появата на тъмни кръгове и в същото време да озарява под очите“, разкрива стилистът.

Иначе, ако искате да прикриете петната, не прекалявайте с коректора. „Използвам много малка, плоска четка и нанасям коректор директно върху проблемната зона. След като той изсъхне, леко го поръсвам с прах, за да стегне.“

4. Пудра на правилните места

Ако искате да имате блестящо лице, слагайте пудра на точните зони от него. „Тъй като предпочитам свеж вид на кожата, който блести, не обичам да използвам твърде много пудра. Става дума за баланс – къде да напудрим и къде да оставим кожата да блести“, казва още тя.

Зоната под очите (за намаляване на бръчките и избледняването на коректора), както и Т-зоната (за премахване на блясъка), са местата, които най-много се нуждаят от пудра.

5. Бронзант или руж

След като имате подходяща основа, е време да заложите на малко цвят на скулите. И разумната стъпка е пудра, последвана от бронзант или руж. Тук за препоръчване са кремообразните формули.

„Кремообразният руж винаги е страхотен, защото можете да го нанесете с върха на пръстите си, върху бузите, очите и устните!“, разкрива още гримьорът. И изтъква, че те се съчетават перфектно с основите, създавайки перфектния външен вид на лицето.

6. Сияние само към високите точки

Филипс, която се грижи за грима на Хейли Бийбър и джей Ло, разчита и на хайлайтър, който усилва ефекта на сиянието и същевременно е много лек като продукт. „Не забравяйте да добавите блясък към кожата по високите точки на лицето – върховете на скулите, носа и костта на веждите“, казва тя.

Все пак, ако по-широките пори са проблем, може да добавите и някои други продукти, с които да засилите блясъка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари