IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да нанасяте сенки за очи като професионалист?

29 януари 2022 13 30

Всичко, което трябва да направите за перфектния резултат

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Синьо, кафяво, зелено – без значение какъв цвят са очите ви, едно правилно движение със сенките и веднага ще ги накарате да изпъкнат. Но суровите цветни пигменти могат да бъдат страшни за нанасяне, може би дори по-страшни и от очната линия. За да не изглеждате така, сякаш дете се е опитало да ви нарисува, е важно да научите няколко основни стъпки.

Важно е да се отбележи, че няма правилен начин за нанасяне на сенките за очи. Забавната част на грима е, че все пак няма правила. Като се има предвид това, има някои основни техники, които ще разгледаме по-надолу.

Но първо, нека покрием избора на правилните сенки за очи. Ако сте начинаещ, изберете матови сенки, с които е по-малко вероятно да направите грешки по време на гримиране и са лесни за носене върху всеки тип кожа. Ако искате драматичен или празничен външен вид, изберете прахообразни сенки. Нямате време, но искате нещо дълготрайно? Заложете на течни сенки. Не можем да забравим и металик сенките, които са идеални, ако искате елегантен блясък.

Ето го и самия процес:

1. Запасете се с основните четки

Ако започвате от нулата, има няколко основни четки, които можете да използвате, за да създадете своя начинаещ комплект за нанасяне на сенки за очи.

► Четка за сенки с широк купол за покриване на целия клепач с цветни мостри. Плътните косъмчета помагат да вземете много продукт и да го нанесете равномерно.

► Четка за смесване на цветовете и по-лесно нанасяне върху гънката на окото. Може да искате да държите подръка няколко вида четки за смесване, включително такава за труднодостъпни зони като външните или вътрешни ъгли на окото.

► Ъглова четка за очна линия, за да дефинирате и подчертаете линията на миглите. Плътните косъмчета работят добре с кремообразни, гелообразни и прахообразни формули.

2. Грунд върху клепачите

Това е задължителна стъпка, която не подлежи на промяна. Грундът за очи помага на сенките ви да издържат по-дълго, по същия начин, по който грундът за лице работи, за да поддържа фон дьо тена на едно място. Пренебрегването на тази стъпка може да доведе до размазване на сенките около клепачите, когато лицето е изложено на топлина, влага, излишно изпотяване или триене.

грим, сенки,

Снимка: iStock

За да нанесете грунда, вземете малко количество върху безименния си пръст и нежно масажирайте по целия клепач. Не забравяйте частта точно под веждата и вътрешния ъгъл на окото, където естествените масла най-често се утаяват.

3. Основа за сенки

Поставете избрания от вас нюанс върху целия клепач с помощта на четка или пръстите си, ако работите с течни сенки. Внимателно полирайте линията и я разнесете така, че по-голямата част от продукта да е върху клепача, а най-малко да има във вътрешния ъгъл на окото. В зависимост от визията, която желаете, може да поставите основния цвят чак до под веждите или да спрете до гънката на окото за по-фин, ежедневен вид.

Ако искате да носите сенки с един нюанс, може да спрете след тази стъпка. За нещо по-драматично, продължете надолу.

4. По-тъмен матов цвят върху гънката

Поставянето на по-тъмни сенки (например шоколадовокафяво) в гънката (където клепачът ви среща очната кухина) може да помогне за добавяне на дълбочина и размер на очите. Вземете заоблена четка за смесване, прекарайте я по тъмния нюанс, като отстраните излишъка, и я нанесете там, където костта удря гънката. Направете няколко движения напред-назад във формата на полумесец, докато основният и матовият нюанс се смесят напълно.

сенки за

Снимка: iStock

Не потъмнявайте най-вътрешната част на клепача – това може да затвори окото и да го направи по-малко. За да засилите цвета, повторете отново със сенките.

5. По-светъл нюанс във вътрешността

Уморени очи? Светлият нюанс на сенките може да играе ролята на хайлайтър и да накара изморените очи да изглеждат по-будни. Най-общо казано, трябва да изберете матови сенки с телесен цвят за по-естествен вид. За повече драматичност, може също да изберете нюанс в слонова кост с блясък. С помощта на ъглова четка за смесване размажете малко пигмент във вътрешните ъгли и точно под веждите.

Ако искате по-ежедневна визия, спрете дотук. За по-опушен грим преминете към последната стъпка.

6. Дефиниране линията на миглите

Последната стъпка е дефиниране на миглите в тъмен цвят, използвайки ъглова четка за очна линия.

грим, сенки,

Снимка: iStock

Прокарайте четката през тъмен прахообразен нюанс, за да вземете пигмента. Ако искате по-концентрирана линия, намокрете четката преди нанасяне. След това прокарайте четката по горната и долната линия на миглите, за да нанесете цвета. Можете или да спрете в края на миглите си, или да създадете крилат вид на линията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари