IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да се гримираме само за пет минути

12 декември 2021 10 30

Бърз и лесен начин за жените над 40 години

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всички можем да се съгласим, че намирането на прост и бърз начин за гримиране става все по-трудно. Затрупани от абсурдните тенденции в TikTok, очертаването на устните от клана Кардашян-Дженър и видео уроци в YouTube с милион стъпки, дамите над 30 години имат чувството, че са се върнали в изходно положение във връзката си с грима, макар да са я осъществили много по-рано от бюти инфлуенсърите в социалните мрежи. Те просто искат нещо лесно, бързо и изпълнимо за натовареното им ежедневие.

За тяхно щастие, има решение за проблемите им. Кейти Спенсър води подкаст за правилната грижа за себе си, а един от епизодите му беше посветен на това как 42-годишна майка на две деца, която работи от вкъщи и често прави неща, които за някои са немислими – като използването на едни и същи сенки в продължение на пет години и гримиране с ръце – може да намери начин да се разкраси за по-малко от пет минути.

Спенсър казва пред InStyle, че нито един експерт не ѝ е помагал при създаването на тази рутина, само един инфлуенсър ѝ е служил за вдъхновение, нито един гримьор не я е обучавал как „правилно“ да прилага продуктите или в какъв ред. „Това е рутина, споделена от едно обичайно момиче и честно казано, мисля, че затова е толкова ефективна“, допълва Кейти.

Преди да започне с урока, тя определя няколко важни точки, по които да се водим:

1. Опитва се да държи всичките си продукти на едно място, далеч от останалата част от грима си, така че да не се изкушава да слага повече от необходимото. Целта на рутината ѝ е да бъде лесна и бърза, подходяща за хора, които нямат свободни 45 минути, които да отделят на едно опушено око. Спенсър съветва да си отделите нужните продукти и да затворите останалите в чекмеджето.

2. Вземете си четка за по-добро разнасяне на грима. Не е нужно да бъде скъпа и професионална. Спенсър казва, че инструментът е задължителен, защото прави необходимата разлика в нанасянето на грима.

3. Правете всичко, което е подходящо за вас. Кейти пропуска сенките за очи, за да може нещата да са по-бързи и лесни. Тя предупреждава, че използва течна очна линия, но тя не е задължителна, ако не сте ѝ голям фен. Изберете вашите продукти и стъпки, въз основа на това, което искате да постигнете.

Рутината

Първата стъпка очевидно е да покриете лицето си със слънцезащитен крем. Въпреки че в момента не се намираме в летния сезон, продуктът е задължителен при всяко излизане навън. Изберете такъв, който не тежи върху лицето и е водоустойчив. Сложете бутилката в чантата си, за да може да нанасяте крема на всеки 2-3 часа за по-голяма защита.

След това идва време за тайната съставка на Спенсър. Тя харесва да използва праймер, хайлайтър или друг изсветляващ продукт, който да задейства нещата и да придаде на лицето ви малко холивудски блясък. Може да го използвате само за подчертаване на определени части на лицето си, но Кейти споделя, че го нанася навсякъде, използвайки четката и чак тогава преминава към следващата стъпка.

Следващата стъпка е прилагането на овлажнител, като тук отново се използва четка за по-доброто му разнасяне и попиване. Продуктът трябва да отговаря на вашите нужди, като за зимата е важно да бъде със съдържание на хиалуронова киселина, глицерин, масло от ший или вазелин.

Всичко, което Кейти научава за нанасянето на коректор, го знае от 40-годишната инфлуенсърка Соня Валенсия. Тя спазва точно метода, който видяла от нея в социалната мрежа TikTok, като тук може да използвате както гъба за грим, така и четката си. Според Спенсър, този трик наистина помага за скриването на бръчките и озаряването на кожата.

Ако искате да имате хубав цвят върху бузите си, тогава ще ви е необходим руж. Засмучете бузите си, след което нанесете продукта върху скулите и след това разнесете за по-добър вид. Всичко това отнема по-малко от минута, но върши чудеса за създаването на желания красив резултат.

След всичко това е време и за очите. Спенсър споделя, че е склонна да пропуска сенките за очи, но когато има време, нанася малко бляскав нюанс върху клепачите си и го размазва с пръсти. Това, което не пропуска, са миглите и очната линия. Тя споделя, че изборът на спирала е строго индивидуален, като съветът ѝ е да се придържате към по-тънки линии около очите, за да не привличате твърде много нежелано внимание.

Последната стъпка са устните. Ако бързате и искате нещо лесно, просто намажете устните с гланц или балсам. Тези продукти се предлагат както в различни цветове, така и с допълнителен блясък, така че имате огромен избор.

Според Спенсър, всичко това ѝ отнема точно 4 минути и 5 секунди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари