IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да нанесете ежедневен грим в три стъпки

29 август 2021 16 30

Лесно, бързо и удобно

Снимка: iStock

От ядки цветове за очна линия през блестящо червило до карантинна пастелна коса, не можем да се оплачем от недостиг на тенденции за красота, които да опитаме. Но понякога по-малкото е повече, особено в ежедневието. Като се има предвид цялото време, което сме прекарали на закрито през последната година и половина, може лесно да се забравили основите на семплия, ежедневен грим. 

Но не се притеснявайте. Ако имате нужда от малко освеждаване на спомените относно гримирането, ние идваме на помощ. От подготовката на кожата до подчертаването на очите, бузите и устните, събрахме всички правилни стъпки, за да постигнете лесен ежедневен вид. "Най-голямата тайна за постигането на почти незабележим грим е да прецените от какво наистина се нуждаете и какви стъпки да изпълните", казва професионалният гримьо Джонет Уилямсън пред InStyle. Допълва, че всичко трябва да бъде специфично за мястото, което искате да гримирате. 

Ето как да нанасете обикновен ежеднвен грим в три стъпки

Подгответе кожата

Преди да посегенте към някой от вашите продукти за грим, важно е да имате чиста кожа. Почистването и овлажняването ще помогне на грима да попие по-лесно и да се задържи за по-дълго време. Уилямс препоръчва да добавите хидратиращ серум и слънцезащитен крем към рутинната си подготовка, за да предпазите кожата си от вредните UV лъчи. 

почистване на

Снимка: iStock

Стъпка 1: Започнете с почистване на лицето, за да премахнете замърсяванията или омазняването. Прокарването на памучен тампон, напоен с мицерална вода без изплакване, богата на витамини, ще изтрие примесите без да причинява зачервяване или дразнене.

Стъпка 2: Хидратиращият серум без допълнително масло ще хидратира кожата ви, създавайки перфектна основа за нанасянето на останалта част от грима. 

Стъпка 3: Уилямсън предлага да изберете овлажнител, който служи като грунд, за да си спестите време и да си осигурите дълготраен грим през целия ден. Заложете на продукт с хиалуронова киселина или такъв със съдържание на витамини, който ще събуди кожата и ще я подготви за следващите стъпки. 

Стъпка 4: Завършването на подготвителната работа със слънцезащитен крем е изключително важно и винаги трябва да бъде включено в ежедневната ви грижа за кожата сутрин. 

Изравнете кожния си тен

Сега, когато кожата ви е свежа и чиста, преминете към първата част от вашия опростен грим - изравняване тена на кожата. Уилямсън препоръчва да използвате такова количество продукти, които са достатъчни да покрият местата, които сте си набелязали. След като тенът ви бъде изравнен, може да с върнете и да поправите петна или да коригирате неточности. 

гримове

Снимка: iStock

Стъпка 1: Най-лесният начин да изравните тена на кожата си е да посегнете към цветен овлажнител. Този продукт ще ви осигури чисто покритие с допълнителните ползи за овлажняване през целия ден. Нанесете го по цялото лице като обикновен овлажнител. 

Стъпка 2: Нанесете коректор върху всякакви тъмни кръгове, които се нуждаят от малко повече покритие. Изберете богата на пигменти формула, която не е матова или водна, а вместо това е кремообразна. За да прикриете петната, нанесете коректора върху зоната и го размажете с пръст или с гъба за грим. Що се отнася до тъмни гръгове, плъзнете пръчката под очите си и потупайте с пръст или разнесете коректора с гъбата.

Стъпка 3: Ако имате мазна кожа Уилямсън препоръчва да вземете полупрозрачна пудра, за да премахнете допълнителния блясък. Нанесете я с пухкава четка, използвайки кръгови движения. 

Стъпка 4: За фин, естестен руж, използвайте кремав руж, за да затоплите бузите си. Нанесете го с пръсти, за да масажирате цвета в кожата си, или пък посегнете към гъба за грим.

Стъпка 5: За хубав росен завършек Уилямсън предлага леко нанасяне на блясък. Тя казва, че е добре да използвате хайлайтър, който да се нанесе върху скулите, носния мост и над горната устна. 

Подчертайте очите и устните

След като изравнихте тена на кожата си, преминете към подобряване на визията си. Когато правите обикновения си грим, уверете се, че сте в стая с достатъчно естествена светлина, за да не нанесете твърде светли продукти. 

грим, предпазна

Снимка: iStock

Стъпка 1: Блестящите сенки за очи в цвят шампанско ще накарат очите ви да изглеждат по-големи. Използвайте четка за сенки, за да поставите нюансас върху целия клепач до гънката, включително на вътрешността на очите и костта на веждите. 

Стъпка 2: За по-голямо подчертаване, поставете сив или черен молив за очна линия под горните мигли.

Стъпка 3: Няколко слоя лъскава спирала ще подчертае още повече миглите ви. Изберете тъмно кафяв нюанс за по-мек завършек и нанесете няколко слоя от него върху горните мигли и един слой върху долните. 

Стъпка 4: Изберете цветен балсам за устни, който пасва на вашия вкус. Нанесете го директно и с пръст потупайте за естествен завършек. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари