IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Правилният начин, по който да поставяте грима си

28 юни 2021 10 30

Последователността е важна за безупречен външен вид

Снимка: iStock

Гърбът на бутилката за фон дьо тен може да ви даде някаква насока как да нанесете проукта, но определено не показва къде той попада в рутината ви. 

Последователността за нанасяне на грим е сложна тема, най-вече защото има различни мнения относно това кой продукт първо трябва да попадне на лицето ви. Но ако ви е писнало да се стресирате кога да сложите коректор или дали трябва да очертаете очите си преди да нанесете фон дьо тен, попаднали сте на правилното място. 

За да премахне всякакви обърквания относно правилния ред за нанасяне на грим, гримьорът Нийл Шибели се притичва на помощ. Той разказва дали наистина ни е необходим грунд, кога трябва да посегнем към палитрата със сенки и много други полезни съвети.

Първа стъпка: Грижа за кожата

Колко пъти сте чели за важността на подготовката на кожата преди нанасянето на грим? Разбира се, съветът най-вероятно ви е втръснал, но тази стъпка не трябва да се пренебрегва. "Винаги започвам с грижа за кожата и грунд", обяснява Шибели пред InStyle. 

крем, лице,

Снимка: iStock

Докато точните продукти ще варират в зависимост от типа и нуждите на всяка кожа, задълбочената рутинна грижа за кожата помага на грима да прилепва по-добре, намалява шансовете за размазване и дори може да помогне на визията ви да изглежда по-блестяща. "Обикновено започвам с хидратиращ или луминесциращ крем за очи и добър балсам за устни", казва гримьорът. След това се насочва към овлажнител или хидратиращ грунд, ако клиентът му има мазна кожа и по-омекотяващ овлажнител, ако човекът има суха кожа. 

Втора стъпка: Грунд

Използването на грунд не е задължително, но Шинели обича да го включва в рутината си. Продуктът попада точно след рутинната грижа за кожата, след като лицето е почистено и готово за преобразяване. Мазните типове кожа могат да се облагодетелстват от качествата на грунда, които намаляват производството на масло. Друг вид от продукта пък е специално направен, за да помогне на лицето да изглежда по-блестящо, хидратирано и дори да подобри цвета на фон дьо тена. 

Трета стъпка: Очите

Добре, това правило също не е задължително, но има сериозни основания да направите околоочния грим и този на веждите преди да посегнете към другите продукти. "Обикновено го правя преди да нанеса фон дьо тена. Правя го, защото мога да почистя под очите, ако направя грешка и няма да наруша целостта на коректора или фон дьо тена", казва Шинели. 

спирала, гримиране,

Снимка: Pixabay

Въпреки че по-ранното нанасяне на околоочния грим и този на веждите ви позволява по-лесно почистване на някои грешки, то тази стъпка може да се направи и в последния момент. Всичко зависи от вас.

Четвърта стъпка: Фон дьо тен

Време е за фон дьо тена, който да прикрие всички неравности по лицето и евентуалните червени петна. Разбира се, трябва да използвате цвят, който пасва на кожата ви и да покриете не само лицето, но и врата. 

Пета стъпка: Коректор

Понякога ще бъдете изненадани колко добре фон дьо тенът ви прикрива нежаланите петна по лицето. Тогава няма да ви се налага да използвате коректор и ще си спестите една стъпка в приготовленията. Все пак, няма пълно щастие на този свят, и често ще ви се налага да преминавате и през нанасянето на коректор. Областите, върху които се налага това обикновено се намират под очите, защото те са по-склонни към зачервяване и поява на петна.

Шеста стъпка: Бронзант/Руж/Хайлайтър

След като тенът на кожата е изравнен, не се колебайте да добавите малко цвят на бузите, блясък във високите точки на лицето или малко контуриране с бронзант. Ако нещо се обърка, винаги може да използвате гъба за гримиране, върху която все още е останал малко фон дьо тен, за да поправите бързо грешката.

Седма стъпка: Устни

Ако носите гланц, може първо да нанесете пудрата и спрея, но Шинели смята, че те трябва да се оставят за най-накрая. Той добавя, че избирането на цвят за устните зависи от цялостния ви външен вид и дрехите, които обличате.

Осма стъпка: Полупрозрачна пудра и фиксиращ спрей

Може да използвате едното или двете, или нито едно от двете, но и двата продукта са създадени, за да помогнат на грима ви да издържи по-дълго и да изглежда по-добре с течение на деня. "Винаги прилагам пудра като последна стъпка, обикновено след като съм направил цялостния външен вид, за да може кожата малко да се успокои преди това", казва Шинели пред InStyle. Според него, най-доброто време за пудрата е преди да излезете през вратата. Ако обаче навън е влажно или ви чака дълъг и натоварен ден, гримьорът препоръчва да използвате фиксиращ спрей. 

грим Istock

Снимка: iStock

Макар че това може да ви изнерви, истината е, че няма категорично правило относно прилагнето на определени продукти за грим. Всичко зависи от нивото на уменията ви, външния вид, който искате да постигнете и с колко грим се чувствате най-добре. Единственото правило, което се е утвърдило във времето и трябва задължително да се спазва, е грижата за кожата да бъде поставена на първо място.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари