IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен грим: Как да създадем бронзов блясък на лицето?

20 юни 2021 15 00

Подходящ стил както за официални събития, така и за разходка по плажа

Снимка: iStock

Лятото е чудесен сезон за празнуването на различни събития на открито. Нищо чудно, че следващите месеци са запълнени със сватбени церемонии още от миналата година. Все повече хора искат да заменят приглушената вътрешна обстановка на ресторанта и да излязат на чист въздух, организирайки церемонията си в градината. Все пак, една година изолация ни беше достатъчна.

Но ако и тази година няма да ходите на сватба, не се притеснявайте. Има редица други събития, за които да се облечете стилно, да сложите любимия си грим и да направите някоя прекрасна прическа. Сега е времето за дългите нощи на открито, разходките в парка и по плажа, както и купонясването на някой открит бар. За всичко това ще ни трябва безупречна визия, която да не се развали под тежестта на танците и високите температури.

През лятото един от най-популярните стилове е бронзовият блясък на лицето. Той чудесно си пасва със загара, придобит от плажа и понякога дори служи за прикриване на ужасното изгаряне на очила, което някакси е успяло да пробие слънцезащитния ни крем. Затова е добре да знаете как да си направите бронзов блясък, използвайки продукти, които няма да се разтекат на жегата, но пък и ще са лесни за премахване преди лягане.

Ето какво трябва да имате, за да се сдобиете с бронзов блясък

1. Основа

Независимо дали това лято ще бъдете булка, шаферка или просто обикновено момиче на слънчева ваканция, всички перфектни блясъци започват с перфектната основа. Изберете продукт, който няма да натежи на кожата ви и е съвместим с подтона ви. Трябва да знаете добре какъв нюанс да използвате, за да не изглежда така, сякаш сте залепили маска върху лицето си.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Добре е да се насочите към постигането на естествен вид, като заложите на цвят, който е близък и до цвета на кожата. Не забравяйте, че твърде светлите или твърде тъмните вариации не са подходящи за вечерта, затова се насочете към нещо средно.

2. Бронзант

Какъвто и да е вашият тон на кожата, ще ви е нужен бронзант, за да постигнете блясък това лято. Може да използвате този продукт върху основата или контура си. И в двата случая ще ви помогне да постигнете слънчев вид, без да се притеснявате от UV увреждане.

3. Хайлайтър

Ако искате да изсветлите някои части на лицето си, а това често се налага през лятото, ще се нуждаете от хайлайтър. По този начин може дори леко да промените визията си, като направите носа си по-тънък, скулите да изпъкнат или пък горната ви устна да е по-плътна. Хайлайтърът създава ефект, при който светлината се отразява в кожата ви и придава сияйност на лицето.

грим, момиче

Снимка: Pixabay

Използвайки четка, приложете продукта върху горните точки на лицето – скулите, слепоочията и носа. Когато приключите, очаквайте да се влюбите в новия си свеж и сияен блясък.

4. Очите

Ако искате очите ви да се сдобият с ефекта „целуната от слънцето“, който е изключително популярен в социалните мрежи, то тогава ще ви е нужна палитра с по-светли тонове. Просто нанесете всеки нюанс според указанията, след което завършете визията с любимата си спирала и сте готови.

5. Устни

червило, гримове,

Снимка: Pexels

Последната, но не по важност, стъпка е нанасянето на гланц. Може да заложите на нещо ярко или на нещо по-семпло в зависимост от това къде отивате. Всичко зависи от вашата нагласа и тоалета ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари