IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота през лятото: Какъв е правилният начин за гримиране?

2 юни 2021 14 30

Топлото време не ви забранява да носите грим

Снимка: iStock

С повишаването на температурите се подобрява и настроението ни. Започваме все по-усилено да мислим за почивка, за плаж и за срещи с приятели. Благодарение на социалните мрежи пък имаме хиляди възможности за нов външен вид и летен грим, които да пробваме и да създадем малко разнообразие в себе си. Но ако не сте внимателни с избора на продукт, рискувате гримът ви да се разтече по лицето ви веднага щом излезете под горещото слънце.

Поради тази причина почти всеки гримьор се кълне в супер леки, прозрачни, кремообразни продукти, тъй като те намаляват шансовете гримът ви да се превърне в катастрофа. Вместо това правилните формули се сливат в естествено свеж блясък и придават нужната красота. Водоустойчивите продукти също са от ключово значение, за да се гарантира, че всякакви масла или пот няма да разтопят грима.

Безупречният грим – независимо от сезона – винаги започва с хидратираща грижа за кожата. Професионалните гримьори подчертават важността на правилното ексфолиране с удобни инструменти и подготовката на кожата със слънцезащитен крем.

Ето каква е правилната процедура за летен грим

1. Ексфолиране

Преди гримьорът Винсент Окендо да започне работа върху лицата на супермоделите, той ги бръсне. „Едно от тайните ми оръжия за създаване на перфектния летен грим е да направя дермапланинг на кожата“, казва той пред Allure. Дермапланингът е процедура по премахване горния слой на кожата с инструмент, подобен на скалпел. След това Окендо нанася лек фон дьо тен или крем.

2. Грунд

В допълнение към ексфолирането, подготвянето на кожата ви с грунд помага на грима да се задържи през целия ден. Хубавото е, че тук не се нуждаете от специални инструменти и може да нанесете продукта изцяло с пръстите си. Вземете малко количество, разнесете го върху лицето си и го оставете около минута, за да изсъхне.

3. По-малко фон дьо тен

40-градусовата жега и високата влажност не са най-добрият приятел на грима ви. За да избегнете появата на петна и стичането на различни продукти, гримьорката Моли Стърн препоръчва да олекотите рутината си за сезона, като посегнете само към това от което се нуждаете.

грим, козметика,

Снимка: Pexels

Тя препоръчва да вземете коректор за прикриване на петната и сенките. Изберете кремообразен продукт, който да нанесете под очите и върху проблемните си зони. Гримьорката Амрита Мехта е на същото мнение, като нейният летен избор е коректор, който с лекота се смесва с кожата и предлага достатъчно покритие за обезцветяване или други проблеми.

4. Овлажнител

Ако не искате да излезете без нито един козметичен продукт върху себе си, заложете на лек слой овлажнител. Може дори да приготвите собствена смес у дома. Гримьорът Робърт Сеснек, който работи с Адриана Лима и Джулиан Мур, съветва да смесите безмаслен овлажнител с любимата ви основа за получаването на по-мек и чист външен вид.

5. Правилните инструменти

„Повечето от нас обичат да имат лека основа, само за да изравнят тена си през лятото, но ако не се нанесе правилно, тя ще се плъзне по лицето и в крайна сметка ще изглежда като маслено петно“, казва гримьорката Моника Блъндър пред Allure. За да избегнете този проблем, нанесете тонизиращия си овлажнител в кожата със синтетична четка за полиране. Тази техника помага на фон дьо тена да издържи много по-дълго и не позволява на кожата да изглежда мазна.

6. Грим, който върши всичко

Работете с продукт, който служи за всичко – устни, бузи и клепачи. Многофункционалният грим не тежи в чантата ви и създава мек, едноцветен фокус за вашия външен вид.

7. Водоустойчиви формули

Нищо не е по-лошо от разтекъл се грим по време на среща или по средата на работния ден. Избягайте от този проблем като изберете водоустойчива версия на любимия си продукт за очи. „С топлината на тялото и високите температури през лятото, повечето очни линии в крайна сметка не издържат цял ден и трябва да се прилагат наново“, казва Сеснек. Той допълва, че водоустойчивата очна линия няма да се размазва, да се разтича и дори може да се носи край басейна или морето.

8. Оранжевото е на мода

Винаги е правилно да си поиграете с различните цветове, но нещо в летния горещ въздух прави експериментирането с нюанси още по-забавно. Според гримьора Джоузеф Карило, оранжевото е цветът на лятото и именно затова ви препоръчва да се фокусирате върху него за усните и бузите.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Портокаловите нюанси са подходящи за светла кожа, а коралът работи най-добре при по-маслените тонове. Ако имате по-дълбок тон на кожата, първо погледнете подтоновете си. За златните нюанси трябва да се опитат истински оранжеви ружове, докато червените клонят повече към портокали на червена основа.

9. Силата на матовия цвят

Независимо дали сте с маска или не, матовото червило задължително трябва да е върху устните ви. Формула, която не избледнява, не става на бучки и не оставя следи след себе си, е точно това, от което се нуждаете през лятото.

10. Лек оттенък

Ако не ви харесва матовият ефект, заложете на нещо по-хидратиращо като лек балсам за устни или гланц. Няма да се притеснявате да повтаряте устните си с червило няколко пъти на ден, тъй като тези продукти имат способността да останат за дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари