IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за лятото: Пънкът се връща на мода

20 март 2021 13 30

Визията превзе модни дефилета и червени килими

Снимка: iStock

Тъй като маските станаха също толкова важни, колкото ключовете за дома и портфейла ни, червилото отстъпи място на сенките за очи, моливите и спиралите. През последната година заложихме на гримиране, което се фокусира върху горната част на лицето, тъй като през по-голямата част от времето си сме покрити с предпазни средства до носа. И ако модните дефилета и червените килими са някаква индикация за това какво да очакваме в гримирането през лятото на 2021, то спокойно можем да кажем, че смелият външен вид ще бъде навсякъде.

Докато ревютата през изминалата година на Dior и Chanel използваха очната линия, позната ни от 2000-ата, тази година двете модни къщи бяха вдъхновени от пънк културата, като към тях се присъединиха Givenchy и Versace. След това, гримьорът Ернесто Касияс създаде визия за изпълнителката Doja Cat, вдъхновена от 80-те години, която видяхме на наградите „Грами“. Това ни наведе на мисълта, че най-вероятно ще виждаме подобни стилове навсякъде през следващите няколко месеца.

Разбира се, този външен вид няма да се понрави на всеки, особено ако става дума за ежедневна употреба. Красотата на грима обаче се крие в това, че можете да си поиграете с интензивността, за да създадете точно това, което ви харесва. За да ви помогнем да се вдъхновите за следващото си излизане до магазина, ви даваме няколко идеи, независимо дали предпочитате опушено око, смела очна линия или искате да добавите малко цвят.

Опушено око

Опушеното покритие на очите бе забелязано както на дефилето за есенната колекция на Dior, така и върху изпълнителката Doja Cat за наградите „Грами“ преди няколко седмици. Вече ви разкрихме какво се крие зад направата на грима на моделите на Dior, така че сега ще се фокусираме върху Роберто Касияс и работата му с лицето на Doja Cat.

Doja Cat

Снимка: БГНЕС

Касияс успя да пренесе опушеното око с едно ниво по-нагоре, като започна с направата на остра, интензивна вежда. Използва молив, пудра и четка в тъмнокафяв цвят, за да раздели косъмчетата и да придаде ясно изразена пънк визия на изпълнителката. След това Касияс грабва сенки, очна линия и спирала, които нанася върху миглите като основа за опушеното око. После е време за специална четка, с която рисува грима нагоре към слепоочията. Гримьорът завършва визията с няколко слоя спирала, за да придаде на Doja Cat черни мигли, които да съвпадат с останалата част от окото.

Фризьорът Джаред Хендърсън пък стои зад прическата на Doja Cat, която е перфектен мълет и се вписва чудесно в пънк визията ѝ.

Макар Касияс очевидно да е професионалист в гримирането, той споделя в своя Instagram, че външният вид на Doja Cat може да бъде постигнат и от начинаещи. Казва, че не трябва да се стремите към перфектния завършек, защото през тази година „разхвърляният“ стил също ще е на мода.

Дълбока очна линия

Гримьорът Аарон де Мей се насочи към създаването на многоизмерен, интензивен поглед за очната линия на моделите в ревюто на Givenchy за есенната колекция на марката. Де Мей реши да се фокусира изцяло върху очите, като ги превърна в централна тема на шоуто. Той перфектно ги съчета с пънк визията на моделите.

Гримьорът използва кафяви сенки за клепачите и създаде дълго и дълбоко черно котешко око в горната част. След това той повтаря процеса, но с бяла очна линия за долните мигли. Де Мей създава пърхащи горни и долни мигли, за да завърши смелия грим на очите.

В шоуто на Dior за есен/зима 2021/22 интензивната очна линия също постави очите на моделите в центъра на вниманието.

Цветен пънк

Ако смятате, че пънк гримът включва само използването на черни продукти, грешите. За ревюто на Versace за есен/зима 2021 гримьорката Пат Макграт използва ярки розови и сини нюанси, за да създаде две визии, вдъхновени от пънка.

За розовия външен вид, Макграт използва розова палитра за основа на клепачите, последвана от розов грим, който нанася с влажна четка за по-голяма яркост на цвета. След това използва пастелни нюанси като розова орхидея и синьо-лавандулово-розово, за да довърши визията. Черният молив и спиралата се използват за финални щрихи.

За синия външен вид, Макграт сменя цветовете, взимайки синя палитра сенки, син молив и черна спирала.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари