IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен грим: Идеи за перфектна визия на очите

26 март 2021 10 30

Носенето на маските ни накара да се фокусираме върху горната част на лицето

Снимка: Pexels

Точно както прибираме дебелите дрехи в гардероба в началото на пролетта, така и забравяме за тежкия грим, който сме използвали през цялата зима. Тъмните нюанси не ни идват наум, когато чуем думата „пролет“, като те са заменени от радостните, ярки пастелни цветове, които чудесно се вписват в по-топлото време. И тъй като най-накрая виждаме светлина в края на тунела, наречен коронавирус, тази пролет като че ли ни се струва по-обнадеждаваща.

Но докато светлите дни определено предстоят, предпазните маски все още са част от нашето ново ежедневие. Именно затова трябва да използваме цветовете на пролетта, като ги прилагаме в горната част на лицето и по-конкретно около и върху очите. Виолетовото котешко око на Синтия Ериво и мъглявият опушен грим на Дуа Липа са два прекрасни примера за тенденциите в грима за пролет 2021.

Ето какво ще носим тази пролет в допълнение към задължителните предпазни маски

Виолетово котешко око

Виолетовото котешко око със сигурност ще направи впечатление независимо дали сте на виртуалния червен килим на „Златен глобус“, или отивате в офиса. За наградите „Златен глобус“ Синтия Ериво промени класическата визия за очна линия, като замени черния цвят с богатото и живо лилаво. Гримьорът ѝ Терел Мулин не само създаде остро крило на външния ъгъл на окото, той направи същото и във вътрешността, за да добави допълнителна острота.

Очите на залеза

Когато температурите се покачат и вечерните мъгли изчезнат, социалните мрежи се запълват със снимки на залеза. Всеки един от приятелите ни се опитва да се превъплъти в професионален фотограф, но на малко от тях им се получава. Колкото и да са ни омръзнали снимките на залеза, не можем да отречем, че той има страхотни цветове, които служат за идеи за пролетен грим.

Така направи и Дуа Липа, която си сложи оранжеви сенки и позира на фона на оранжевия залез. За да се сдобиете с подобна визия, ви е нужен оранжев цвят, който да сложите върху клепачите си и да го покриете с блясък.

В цветовете на дъгата

Може да ви се струва прекалено, но всъщност този вид грим ще бъде на мода през тази пролет. Абстрактната визия ви позволява да бъдете креативни и да използвате всеки един цвят от своята палитра, като тук няма правилно и грешно решение. Въпреки че смесването на нюансите може да изглежда смущаващо, красотата на тази тенденция е, че няма какво да се обърка.

Гримьорката Кейти Джейн Хюз, която е създателка на визията, използва палитра от основните цветове на дъгата. В зависимост от това колко интензивен искате да бъде гримът ви, може да използвате по-тъмни или по-светли нюанси.

Целунати от слънцето

Посрещнете по-топлите и по-красиви дни с жълти сенки за очи. По този начин ще си придадете вид на човек, целунат от слънцето и със сигурност ще привлечете погледите. За да бъдете още повече в модните тенденции, може да съчетаете грима си с цветна горна дреха, която е време да извадите от гардероба.

Гримьорът на актрисата Яра Шахиди комбинира жълти и зелени нюанси, за да създаде този различен външен вид. Първо нанесете сенки в лимонен цвят, като след това добавете водоустойчива матова спирала.

Бебешкосиньо

Тъй като много от нас продължават да намират комфорт в гледането на стари телевизионни предавания и слушането на любимите си албуми от миналото, не е шокиращо, че 2021 година прилича много на 2001, що се отнася до тенденциите в модата и красотата. Придайте си малко ретро стил, като изберете пастелносини сенки за очи, които да съчетаете с розов гланц за устни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари