IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем подходящи дрехи, в зависимост от подтона на кожата си?

11 юни 2020 11 05

Не само гримът зависи от тена ни

Снимка: Pexels

Има нещо успокояващо в изцяло черното облекло. То се счита за безвременна мода, изглежда страхотно върху всеки, а съчетаването на панталон и блуза е изключително лесно. Но какво ще кажете за всички останали цветове? Живите нюанси, които често забелязваме върху знаменитостите по време на големите вечери и цветните рокли, които ни се иска да видим в гардероба си. Често обаче смятаме, че никога няма да изглеждаме толкова добре в тях, колкото звездите.

Включването на повече цвят в стила ви може да изглежда почти невъзможно и доста страшно в началото, но истината е, че това е доста лесно, след като научите няколко важни правила. Всичко се свежда до това да разберете кои цветове най-добре пасват на подтона на кожата ви. По този начин ще успеете да се откроите сред тълпата и да изглеждате зашеметяващо.

грижа за

Снимка: iStock

„Цветът е най-важното нещо за мен, когато стане дума за стил“, казва стилистката Кристина Ерлих пред „InStyle“. Тя е работила с Манди Мур, Лора Дърн и Наташа Лион, така че много добре знае за какво става въпрос. Ерлих споделя, че най-напред изучава кожата на клиента си, за да разбере с какъв цвят той ще изглежда най-добре. „Най-лесно е да носите черно, но другите цветове могат да бъдат толкова красиви“.

Точно както при грима и косата, ключът към намирането на най-подходящите цветове започва с подтона на кожата, който може да варира в три групи – топъл, хладен и неутрален. „Много хора имат усещането към коя от тези категории попадат, защото е доста очевидно“, казва Леатрис Айземан пред „InStyle“. Тя добавя, че е много важно да изберете правилните цветове, за да не претрупвате гардероба си с нещо излишно.

Ключът към правилното определяне на подтона се крие във вените ви. Ако цветът им изглежда син, то означава, че спадате към студената категория. Ако пък мислите, че вените ви са зелени, се включвате към топлите подтонове. В случай, че не може да определите точно какъв цвят са вените ви, то отивате към неутралната група. 

грижа за

Снимка: iStock

Има и друг начин да определите подтона си. Поставете бял лист хартия до лицето си и застанете пред огледалото. Ако ви изглежда, че имате розов или синкав цвят, значи сте от студените подтонове. Ако жълтее, отивате към топлата гама. Ако лицето ви изглежда сиво на фона на белия лист, значи сте неутрален подтон. 

За да ни бъде по-лесно в магазина, Айземан разкрива кои цветове си подхождат с всяка от трите групи кожа. 

Топъл

Вашият тон на кожата е златист или маслинен, а цветът на косата ви варира от тъмнокафяв до тъмнорус. Хората, които попадат в тази категория трябва да се насочат към цветове като оранжево, червено, златисто-жълто, кехлибарено и медено злато. Ако харесвате малко по-студени нюанси, то заложете на по-топло зелено и синьо. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Цветовете, които трябва да избягвате са аметист, сапфир и рубин. Знаменитостите, от които може да почерпите вдъхновение, са Дженифър Лопес, Кейти Холмс, Джесика Алба и Бионсе.

Студен

Тонът на кожата има синкав оттенък. Също така може да варира от много светъл до много тъмен. Цветът на косата ви също може да има различни вариации – много тъмна (черна или наситенокафява) до светлоруса. Цветовете, които трябва да изберете са яркосиньо, кралскосиньо, сапфир, изумруд, аметист, лавандула и люляк.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Тези, за които трябва да забравите, включват всички нюанси на оранжевото и жълтото. Вашите звездни вдъхновения са Лупита Нионго, Никол Кидман, Кейт Бланшет, Виола Дейвис и Люси Лиу.

Неутрален

Трудно е да се определи какъв е вашият тон на кожата. Не може да се разбере дали попадате в топлата или студената гама. Цветът на косата ви е комбинация от блондинка с пепеляви ивици или кафява с по-топли тонове. Повечето хора от тази група имат кафяви очи. Най-подходящи за вас цветове са тези, които попадат в средата на цветовия спектър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts) on

Потърсете светли праскови, светлорозово и светлозелено. Може също така да заложите на белите или сивите нюанси. Задължително избягвайте всичко прекалено ярко като червено или жълто. Звездите, от които трябва да черпите вдъхновение, са Амал Клуни, Анджелина Джоли и Джулия Робъртс. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари