IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оранжево – най-неподходящият цвят за интервю

5 декември 2019 12 30

Заложете на нещо по-семпло

Снимка: iStock

Всеки знае колко нерви може да предизвика едно интервю за работа. В колко точно да отидете – един час по-рано или пък да сте точно навреме? Каква прическа да си направите – нещо красиво или не толкова набиващо се на очи? С грим или без? Едно от най-важните неща обаче е какво обличате.

Някои хора имат дрехи, които са им толкова удобни, че ги носят постоянно и нямат търпение да излязат от сушилнята, за да ги сложат отново. И точно тях избират за интервюто си за работа. Много е важно обаче да внимавате точно в каква гама е вашият любим тоалет.

интервю -

Според доклад от 2013 на компанията CareerBuilder, оранжевият цвят е най-неподходящият за първа среща с бъдещ работодател. В проучването са участвали близо 2100 мениджъри и представители на отдел „Човешки ресурси“, които споделят своето мнение за цвета.

Според тях, оранжевата гама се свързва с непрофесионализъм и много лесно може да наклони везните в неприятна за вас посока. В доклада се споменава, че ярките цветове отнемат вниманието от кандидата. „Следвайте едно от най-важните правила: Уверете се, че хората ще запомнят вас, а не дрехите ви“, казва Мишел Армър.

За да намалите нервите преди интервюто и да не сбъркате с тоалета, трябва да планирате нещата си предварително. Според Марти Лъндстром, не е хубаво да оставяте всичко за последния момент. „Пригответе си най-удобния тоалет предния ден, за да може да го облечете колкото се може по-бързо и да се чувствате добре в него“.

интервю -

Най-добрият начин за печелене на точки още на първата ви среща с работодателя, е да разберете дали във фирмата има дрескод. Разглеждайте в социалните мрежи дали компанията има профили и какви снимки публикува в тях. Загледайте се в работниците и с какви дрехи са облечени те.

Докато оранжевият цвят се свързва с непрофесионализъм, неутралните цветове са винаги безопасна алтернатива. Мениджърите предпочитат сините и черните гами, които определят кандидата като отборен играч и такъв, който може да поема лидерската позиция.

6 знака, че сте заковали интервюто за работа

Сивото пък се свързва с логическата мисъл, а бялото показва, че човекът може да се справя с организацията. Кафявото, от своя страна, определя човека като надежден. „Целта е да покажете на шефа си, че когато е нужно, можете да се обличате елегантно и правилно“, казват експерти.

интервю -

Ако пък искате още повече да проличи чувството ви за стил, можете да съчетаете дрехите с цвета на очите си. Ако имате зелени очи, например, може да заложите на хубав зелен пуловер или риза, която ще подчертае очите ви и така ще приковете вниманието на интервюиращия.

Какви въпроси да задавате на интервю за работа?

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари