IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкажете ни нещо за себе си… Правилният отговор!

16 ноември 2019 16 00

Наклонете интервюто в своя полза с един отговор

Снимка: Pexels

Един от най-често срещаните въпроси по време на интервю за работа е: „Бихте ли ни разказали нещо за себе си?“. На пръв поглед той изглежда елементарен, но в действителност е доста коварен въпрос, тъй като е „отворен“ и кандидатът често се подвежда и изсипва доста ненужна информация за себе си. Как е най-умно да отговорите, когато ви зададат този въпрос?

Имайте предвид следните неща:

Вземете предвид параметрите на позицията

Наясно сте какво се изисква за позицията, за която кандидатствате. По тази причина е добре да разкажете неща, които са свързани именно с качествата, които търсеният кандидат трябва да притежава.

Изтъкнете постиженията си

Сега е моментът да захвърлите скромността настрана и да покажете на човека отсреща какво сте постигнали. Коментирайте ситуации и проекти от предишни работи, в които сте се справили перфектно и можете да го докажете.

Не прекалявайте с личната информация

Може да споменете, че имате домашен любимец например, но не задълбавайте в религиозните аспекти, семейното си положение, спомени с роднини и т.н. Не сте на кафе с приятел, а на интервю за работа и всичко, което излезе от устата ви ще бъде използвано във или извън ваша полза.

Не минавайте като робот през CV-то си

Интервюиращият вече е прочел базовите неща за вашия професионален опит. Излишно е да повтаряте като папагал нещо, което вече е написано. По-скоро дайте повече информация по съответните маркирани неща и то в посока на това защо ще сте идеално допълнение към съответния екип.

Тренирайте предварително

Често притеснението е повод човек да блокира. Затова не е зле вече да сте си подготвили отговори на някои „задължителни“ въпроси, така че да не губите излишно време и да не изпуснете нещо важно от притеснение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари