IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен грим: 5 идеи за цветна визия

22 юни 2021 16 30

Време е да покажете своята креативност

Снимка: iStock

Що се отнася до грима на очите, лесно е да се придържате към старите и изпитани тенденции. Повечето от нас използват плътна черна очна линия и малко спирала, но когато ни се налага да присъстваме на по-важно събитие изваждаме цветните палитри и залагаме на нещо по-нестандартно.

Напоследък обаче цветният грим започва да набира все по-голяма популярност и все повече известни личности го използват. В социалните мрежи можем да видим Дуа Липа, Джиджи и Бела Хадид, които не се притесняват да нанесат пъстър грим върху очите си и да вдъхновят феновете да изпробват тенденцията.

Хубавото е, че цветният грим е идеален за лятото и няма по-добро време от сегашното да експериментирате с визия. „Цветният грим на очите е игриво допълнение за лятото и различни фестивали, които са на открито. Той привлича вниманието и си заслужава усилията“, казва гримьорката Холи Гауърс пред InStyle. Тя дава своите експертни съвети за това как да създадем колоритен външен вид за следващото ни лятно събитие.

Мек акварел

Този деликатен външен вид се отличава с меки цветни докосвания около окото, които изглеждат невероятно както през деня, така и през нощта.

За да пресъздадете тази визия, започнете с грунд за сенки за очи. След това изберете цвят за клепача си и друг за гънката на окото. „Аз залагам на блестящи сенки, за да създам леко влажен вид“, казва Гауърс. Тя съветва да нанесете грима с леки движения или като поредица от точки. Завършете като внимателно смесите цветовете с чиста четка, за да комбинирате нюансите.

Опушено яркорозово

„Този външен вид е моят абсолютен фаворит“, казва Гауърс. Според нея, розовото изглежда добре на всеки тон на кожата и наистина кара очите да изпъкнат. Ключът към този външен вид е добрата очна линия, като може да изберете всеки един нюанс на розовото.

Започнете като напълно очертаете външността на окото с плътна линия. Продължете да рисувате около горната и долната част на миглите, след което внимателно разпръснете очната линия с четка, създавайки формата на котешко око. Нанесете розови сенки върху очната линия и смесете краищата, запазвайки формата на котешко око. „Комбинирайте това с по-светъл розов нюанс за вътрешния ъгъл на окото. Спиралата не е задължителна“, казва Гауърс.

Лавандулово сияние

Този лъскаво-бляскав лавандулов вид ще преобърне изцяло визията ви и ще допълни всеки един тоалет по перфектен начин.

За да го пресъздадете, започнете като подготвите окото си с грунд за сенки за очи. След това използвайте сенки в цвят на люляк или лавандула, които да нанесете върху клепача. Разнесете сенките до външната и вътрешната 1/3 от долната страна на окото, оставяйки участъка под ириса недокоснат. След това затворете окото си и нанесете блясък точно в центъра на клепача.

След като сте готови, Гауърс съветва да добавите сребърни сенки към вътрешните ъгли на очите. Тя завършва визията като извива миглите и нанася лек слой спирала върху горните мигли.

Лепящи се детайли

Тази визия изглежда така, сякаш отнема много време за постигане, но всъщност е много лесна и бърза.

„Създадох този външен вид с помощта на стикери за лице. Преди да сложите стикерите, използвайте мицеларна вода, за да премахнете всички мръсотии и грим от областта на очите“, казва Гауърс пред InStyle. След като зоната изсъхне, нанесете стикерите отгоре. Ако те не се залепват правилно, използвайте памучен тампон, за да добавите лепило за мигли, за да го закрепите.

Малко блясък

Добавете допълнителен блясък към очите си с тези искрящи кристали. Големите форми са идеални за фестивали и определено привличат вниманието. „За този външен вид използвах различни размери кристали, които залепих с лепило за мигли“, казва Гауърс. Тя добавя, че обожава тази техника, защото прави лицето да изглежда като истинско бижу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари