IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен грим: Как фон дьо тенът ви да издържи на жегата?

17 юни 2021 08 30

Няколко прости правила, които да следвате

Снимка: iStock

Лятото без съмнение е любимият ни сезон. Обичаме да сме на открито и да се наслаждаваме на всички прекрасни неща, които по-топлото време може да ни предложи. Но трябва да си признаем, че има един-единствен проблем, който постоянно ни вбесява – размазването на грима.

Нека да си признаем – не е никак лесно да се направи безупречен грим, който да се хареса на нас и на околните. И ако сте човек, който обича да прави истински фурор с визията си, може да ви отнеме доста време, за да постигнете перфектния резултат. Така че става още по-досадно, когато високите температури накарат фон дьо тена да се разтече.

Но според гримьорите Женевиев Хер и Кара Ловело, които създават невероятни визии на редица знаменитости, има няколко стъпки, които може да предприемете, за да се справите с проблема. „Най-важното нещо, което важи за устойчив грим през лятото, е да го поддържате свеж и лек“, казва Хер пред InStyle. Тя допълва, че кожата ни трябва да може да диша, особено когато сме по-податливи на изпотяване.

Затова гримьорите споделят своите най-добри съвети, с които ще ви помогнат да придадете на фон дьо тена онази допълнителна сила, която може да го задържи на място в летните жеги.

1. Не прекалявайте

През летните месеци лекият фон дьо тен е вашият най-добър приятел и отговорът на целодневните ви проблеми. Тежките основи са по-склонни да причинят изпотяване и по този начин да се разтекат, с което да настане огромна бъркотия.

„При влажно време кожата ви трябва да може да диша и по-леката формула ще ви помогне да постигнете това“, казва Хер. Тя препоръчва да изберете продукт, който е водоустойчив, издържа на различни температурни промени и с лекота покрива несъвършенствата по лицето.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Ако пък нямате лек фон дьо тен, не се отчайвайте. Хер предлага да добавите капка от любимия си овлажнител, за да изтъните основата у дома. Според нея, това не само ще направи продукта по-лек и по-подходящ за лятото, но и ще ви помогне да постигнете ярък блясък.

2. Използвайте грунд

Грундът помага за оптимизиране на кожата преди нанасянето на грим и прави чудеса, когато става въпрос за предотвратяване на проблеми с фон дьо тена. Лекият разтвор запечатва порите, матира кожата и спомага за намаляване на производството на масло. Ако имате мазна кожа, опитайте да използвате матиращ грунд, за да придадете на основата си целодневна сила и безупречен завършек.

3. Изпечете кожата си

Едно бързо търсене в YouTube ще ви покаже множество резултати за това как да изпечете лицето си. Популярният метод е любим сред множество известни личности, когато става въпрос за светски събития и червени килими. Той може да помогне на фон дьо тена ви да остане на едно място за дълъг период от време.

„Печенето на кожата означава, че слагате допълнителна пудра върху лицето си, за да го приготвите за грима. Много гримьори използват този метод и резултатите са безупречни“, казва Ловело.

грим, козметика,

Снимка: Pexels

Все пак не прекалявайте с пудрата, дори да си мислите, че това ще ви спаси от изпотяване. Когато започнете да се потите, прахът може да изглежда слепен, засилвайки несъвършенствата и линиите на усмивката. Хер препоръчва да използвате пудра само върху Т-зоната си, като винаги преди това трябва да попиете лицето си с кърпа, за да осигурите по-дълготраен престой на продукта.

4. Използвайте гъба и спрей

Независимо дали притежавате гъба за грим от известна марка или просто сте си я взели от близкия супермаркет, не забравяйте да я използвате. Според Ловело, този инструмент помага за събирането на излишен фон дьо тен, което означава, че има по-малък шанс гримът ви да изглежда на буци. „Гъбата помага да се постигне цялостен безупречен, аерографски вид, който да издържа на горещото слънце“, допълва тя.

Грим istock

Снимка: iStock

Включването на спрей в рутината ви има подобен ефект като грунда, с изключение на това, че трябва да го използвате като последна стъпка в приложението на грима. Помислете за него като за завършващо докосване (като лак за коса), тъй като той помага за заключването на фон дьо тена и предотвратява размазването и избледняването.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари