IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Код червено – най-красивите червени нюанси за коса

5 май 2024 16 30

От каубойски мед до тъмна череша

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Измислянето в какъв цвят да боядисате косата си следващия път е вълнуващо преживяване, изпълнено с часове на онлайн търсене и обещанието да си направите множество снимки след промяната. Независимо дали сте червенокоса от години и искате леко да се отдалечите от любимия си цвят, или обмисляте коренна разлика от това, което сте правили до момента, тези красиви червени цветове са начин да експериментирате с боядисването.

Най-красивите червени нюанси за коса

1. Каубойска мед

Тенденцията на каубойския меден цвят на косата става все по-силна, вероятно защото този перфектен универсален нюанс допълва широка гама от тонове на кожата.

Каубойското медно обикновено се отнася до по-ярък, по-жив нюанс на червеното с топли нюанси, често свързван с огненочервената коса, която се вижда на каубойски или уестърн тематични събития. След това се влива в богати медни нюанси, откъдето идва и умното име „каубойска мед“. Комбинацията от тези топли цветове излъчва усещане за топлина, жизненост и привлекателност.

2. Тъмна череша

червена коса,

Снимка: Getty Images

Тъмната череша е наситено, жизнено и интензивно червено на базата на синьо с бордо или махагонови нюанси. Този цвят е въздействащ и работи добре за всеки, който е готов да експериментира и не се страхува да излезе извън рамките на класическото. Фризьорите казват, че нюансът пасва най-добре на хора с маслени тонове на кожата, тъй като наистина допълва зеленикавите нюанси в техния тен. Изглежда красиво и на хора с дълбок тен с топли или неутрални нюанси, тъй като създава удивителен контраст и придава блясък на кожата.

3. Кестеняво червено

червена коса,

Снимка: Getty Images

Кестенявото е по-тъмна вариация на червена коса, която е наситена с топли кафяви нюанси. В този смисъл то е по-малко пламенно и вместо това придобива по-приглушен и земен вид. Това е популярен избор за тези, които търсят червен цвят на косата, който не е твърде жизнен или крещящ, но все пак добавя топлина и измерение към цялостния външен вид. Страхотното нещо тук е гъвкавостта на нюанса, тъй като той може да бъде персонализиран, за да отговаря на предпочитанията на човека, независимо дали е фин намек за червено или по-драматичен, открояващ се вид.

4. Бордо

Докато кестенявото е наситено със златисто-кафяви тонове, бордото е много по-студено в цветовия спектър с лилави и червени нюанси, които създават многоизмерен външен вид. И както може би се досещате, този червен нюанс на косата е кръстен на наситеното винено бордо.

Бордото в косата е универсално и може да бъде персонализирано, за да отговаря на личните предпочитания и тона на кожата. По-светлите нюанси могат да добавят топлина и измерение към светлите кожи, докато по-дълбоките могат да създадат поразителен контраст върху по-тъмните тонове.

5. Огненочервено

червена коса,

Снимка: Getty Images

Класическото огненочервено е интензивен нюанс, който не е за хора със слаби сърца. Смел, жизнен и привличащ вниманието, той е силно изразен и може да варира от първично червено до леко оранжево-червени тонове в зависимост от вида, който се опитвате да постигнете. Важно е да знаете, че ако искате да постигнете червен цвят на косата, това често изисква предварително изсветляване или обезцветяване до по-светъл основен нюанс. Този процес помага да се гарантира, че живият червен цвят изглежда смел и верен на своя оттенък.

6. Златно-медно червено

червена коса,

Снимка: Getty Images

Светло златисто медночервеното е в същото семейство като ягодово русото и кайсиевочервеното. Този оттенък е топъл, златисто червен, за разлика от жизнено, ярко червено. Той има много измерения и изглежда страхотно като цялостен цвят или акцент. Това е поразително, но меко червено. Пасва най-добре на тези, които са светли със студени или розови нюанси, както и на всеки, който иска да направи по-меко и женствено впечатление.

7. Медно пени

Ако предпочитате червената ви коса да се опира повече на оранжево, тогава медното пени е цветът на косата за вас. Той се характеризира с топли, огнени тонове, които могат да варират от светло медно до наситено, интензивно червено. Нюансът придава топлина и дълбочина на косата, създавайки смел и привличащ вниманието вид. Често се избира от хората, които искат да направят изявление с цвета си, като същевременно запазят естествен вид.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари