IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русото не е модерно – всеки иска кафяви тонове в косата за пролетта

3 март 2024 13 30

Ето какво да опитате през новия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте от дамите, които нямат търпение да преминат към по-светлите цветове с настъпването на първите пролетни дни, ви съветваме да сдържите емоциите си. През 2024 година изглежда, че кафявите нюанси на брюнетката ще бъдат на мода в прическите тази пролет

Разбира се, тенденцията се зароди отново чрез Хейли Бийбър, която дебютира малко по-тъмна коса, която вече е наречена „шоколадов сироп“. Както всички знаем, каквото и да направи моделката с визията си, веднага се превръща в мода, така че бъдете сигурни, че ще виждаме все по-наситени цветове в косата през следващите месеци. 

Кафявите кичури на Хейли обаче не са единствените, които стимулират промяната на модния курс от по-руси към по-тъмни коси. Социалните мрежи също са обсебени от тенденцията за лате брюнетка, а тъмните равномерни тонове са в съответствие с т. нар. мода „стари пари“, свързана със стила на богатите и елитни дами. Може да свържем този интерес към кафявите кичури с по-скромните тенденции в красотата, които не изискват толкова голяма и честа поддръжка.

Ако сте естествена брюнетка, поздравления – това е вашето време да блеснете. Може дори да опитате малко по-тъмен цвят, за да промените визията и да излезете от зоната си на комфорт. 

Същността на тенденцията

Ако чуете думите „коса с шоколадов сироп“ и веднага се почувствате объркани, не се притеснявайте. Няма правилен или грешен начин да бъдеш брюнетка, но има три основни тенденции за кафяви коси, които завладяват интернет в момента – лате брюнетка, „стари пари“ и шоколадов сироп. 

Новата прическа на Хейли Бийбър, известна още като шоколадов сироп, е направена от фризьора на знаменитостите Мат Рез. Тя е изцяло кафява без никакви акцент или омбре ефект. Моделката също така е добавила екстеншъни към характерния си боб, което води до тъмнокафява прическа с дължина до средата на раменете. Това е вид външен вид, който е в съответствие с ненужните за поддръжка, но луксозни тенденции за красота, които виждаме напоследък.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloe Mann (@colourbychlo)

За разлика от това, прическата в тенденцията „стари пари“ е по-малко свързана с конкретния тон и цвят на косата, а повече със силен блясък, естествени текстури, тонове и обем. Технически, русата коса също може да бъде част от тази мода. Смисълът тук е кичурите ви да изглеждат така, сякаш никога не са били боядисвани. Тази тенденция се появи от масовата мания за „тихия лукс“ и минималистичната мода, която се просмука в света на красотата, съчетавайки блясъка на отминали десетилетия с модерен привкус.

И накрая, лате брюнетката е модерна поради няколко причини. Тази тенденция е малко по-светла от предшествениците си, добавяйки леки отблясъци върху кафявото, за да създаде ефект на лате върху косата. Последната знаменитост, която опита тази прическа, бе Рита Ора, която показа боб в цвят лешниково лате. 

Независимо дали сте нови в тази тенденция, това, което е сигурно е, че тези три цвята създават перфектния списък от нюанси, от които ще бъдем обсебени през пролетта и лятото.

Популярни кафяви цветове

Шоколадов сироп

Косата, боядисана в шоколадов сироп, е топла, тъмнокафява, както се вижда при Хейли Бийбър. Разбира се, този нюанс ще изглежда малко по-различно на всеки – но въпросът е, че е тъмнокафяв цвят с малко акценти, които предизвикват шоколадово усещане. За да получите този цвят, помолете вашия фризьор за равномерен кафяв тон – просто се уверете, че цветът е топъл и богат, а не студен и тъмен.

„Стари пари“ брюнетка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jayme Jo (@jaymejo)

Богатата брюнетка е малко по-различна от кичурите в шоколадов сироп по това, че е по-скоро блясък и обем, отколкото нещо друго. За да постигнете този вид, поискайте един цвят, като рус или кафяв с минимални акценти. За да поддържате прическата, трябва да дадете приоритет на здравето на косата си. Приемането на вашата естествена текстура, честите процедури за дълбоко кондициониране и маслата за коса ще ви помогнат да създадете здравия, жив вид, към който се стремите.

Лате брюнетка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Искате малко повече дълбочина в кафявата си коса? Не търсете повече от лате брюнетка. Както се вижда тук при Рита Ора, това е подчертан тъмнокафяв цвят, който прилича много на лате. За да получите този външен вид, помолете вашия фризьор за тъмнокафяв тон с оскъдни карамелени отблясъци.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари