IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за по-плътна коса – прическата, която да си направите

20 февруари 2024 11 00

Формата е всичко, за което трябва да внимавате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Фината коса понякога може да бъде не чак толкова лесна за оформяне и да вбеси дори най-спокойния човек. Това е особено трудно, когато мислите за внедряване на слоеве в косата си – трябва ли да изберете повече или по-малко движение? На етажи или на една равнина? Най-новата тенденция за подстригване на пластове, която обикаля социалните мрежи – наречена U-образна прическа – е идеална за фалшифициране на външния вид за максимален обем. 

Какво е U-образна прическа?

Дълго време изглеждаше, че тенденциите клонят към по-остри краища, тоест с една дължина или модерни мълети, но напоследък започваме да виждаме завръщане към по-меки силуети и естествени текстури. На сцената излиза U-образната прическа, която е точно това, което името ѝ подсказва. Задната част и страните на косата са изрязани в U-образна форма, която е по-интересна и по-мека в сравнение с V-образната прическа, в която са включени по-екстремни ъгли и точки. Въпреки че прическата е фина, тя може да има голямо влияние относно това колко плътна изглежда косата

Когато отидете в салона, помолете за леко подрязани слоеве отстрани, така че да са съвсем малко извити и да рамкират лицето. Ключът е слоевете да се слеят безпроблемно с останалата част от косата така, че да не са на буци и очевидни.

Стилистите не препоръчват да си правите тази прическа у дома, тъй като вероятно е една от най-трудните за правене. Винаги отивайте при професионален фризьор, когато искате U-образен стил. Дори и да изглежда лесно, това е много пипкава прическа и техниката е наложителна за постигане на правилните детайли. 

Кой може да се възползва от прическата?

Въпреки че U-образната прическа има най-обемния ефект за фина коса, тя може да работи добре на всички типове и дължини на косата, включително къдрава. Тази форма има по-къси страни, които рамкират лицето, което е ласкателно за повечето форми и може да добави много движение. Всеки път, когато има повече движение, което се създава от текстурата и меките слоеве в U-образното подстригване, косата ще изглежда по-плътна, но ще тежи по-малко. С други думи, прическата работи и ако имате по-дебела коса, тъй като наслояването по цялата дължина може да помогне за намаляване на теглото.

@itsmarinaann curly haircut deets! #curlyhairgoal #goingnaturallycurly #curlyhairtransformation #naturalcurlyhairtutorial #naturalhairinspo #curlyhairinspo ♬ I Can't Help But Feel - Chorus - Surfaces

И не се притеснявайте, ако имате по-къса коса – всъщност по-късите дължини с U-образна форма в крайна сметка ще привлекат повече внимание към линията на челюстта, така че може да изглежда страхотно в съчетание с боб или пикси подстригване. Ако търсите допълнително рамкиране на лицето, стилистите препоръчват да добавите към комбинацията бретон тип перде или много тесен такъв.

Карамелена блондинка – най-ласкателният цвят за руса коса

Нови прически – топъл шоколад е най-добрият цвят за брюнетките

Как да оформите прическата?

За да поддържате U-образната форма, може да се наложи да се подстригвате по-често, отколкото сте свикнали. Косата на всеки е различна, но фризьорите препоръчват да посещавате салона на всеки три месеца, за да запазите формата непокътната и да премахнете сухите и нацъфтели краища. 

Ако оформяте U-образната прическа у дома, не забравяйте да използвате кръгла четка и сешоар, като същевременно се уверите, че обръщате внимание на ъглите, очертаващи лицето отпред за по-плътен и обемен външен вид. Използвайте кръгла четка, за да създадете допълнителен обем и малко мус, за да я задържите и да издържи по-дълго.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари