IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за лесни прически – 5 стила с шнола

10 февруари 2024 13 30

Когато не искате да връзвате косата си, но и не искате да я носите пусната

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Аксесоарът за коса, който всички обичат, се оказва също и една от най-обичаните тенденции от 90-те, която прави своето завръщане през последните години. Точно така, говорим за емблематичната шнола. Има основателна причина именно тя да е фаворит на моделите, инфлуенсърите и всички дами по света. Кендъл Дженър, Хейли Бийбър, Бела Хадид и още много са фенове на гъвкавостта и адаптивността на шнолата. 

Хубавата новина е, че аксесоарът може да бъде намерен в множество стилове, цветове и размери, като това ви предлага различни начини за оформяне на косата. Ако все още не сте изпробвали прическа с помощта на шнола, сега е времето да промените това. За ваш късмет, ние имаме няколко лесни идеи, с които може да започнете. 

Как да използвате шнолата за коса

Използването на шнолата за коса е доста лесно, изисква се само известно количество техника. Според фризьора Андрю Фицсимонс, който се грижи за косите на множество знаменитости, е добре първо да измиете косата си, за да премахнете всички нежелани заплитания. След това се пригответе да поставите шнолата. Най-добрият начин е да съберете косата си на едно място, като започнете сякаш я връзвате на средно-ниска опашка. След това я завъртете около пръста си и издърпайте дължината нагоре, така че да се образува нещо като кифличка. Накрая закрепете с шнолата. След това имате пълната свобода да направите няколко корекции, за да постигнете желания стил. Може да издърпате няколко кичура около лицето си, да разрошите малко косата или пък да оставите всичко така, както сте го направили първоначално. 

Идеи за лесни прически с шнола

Наред с възможностите за оформяне, това, което прави шнолата толкова гъвкава, е че пасва на различни дължини и текстури на косата. Ако кичурите ви са по-дълги или по-дебели, можете да използвате по-голяма, по-издръжлива шнола или пък можете да направите прическата си наполовина вдигната, наполовина пусната, като закрепите само горната част. 

Имайки предвид всичко това, по-долу ви даваме няколко идеи за прически, направени с помощта на шнола.

Завъртете и закрепете

Усукването на косата и закрепянето ѝ с помощта на шнола е най-лесната прическа, която можете да си направите. Точно както подсказва името, всичко, което трябва да направите, е да завъртите част от косата си и да я закрепите. Оставете краищата свободни за по-непринуден вид. 

Ниска опашка

За страхотна ниска опашка можете да добавите шнола за допълнителен ефект. За да получите външния вид, съберете косата си на опашка, като я позиционирате където искате, и добавете шнола, за да я задържите на едно място. 

Нови прически за тънка коса – стиловете, които придават повече обем

Нови прически за брюнетки – медни тонове в косите

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

Наполовина вдигната

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Можете също така да закрепите само част от косата си, използвайки малка шнола. Просто вземете две секции от всяка страна на главата ви, съберете ги отзад и ги закрепете. 

Кичури, описващи лицето

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emi Jay (@emijayinc)

Ако искате косата ви да бъде малко по-разхлабена, ви препоръчваме да пуснете няколко кичура покрай лицето ви, които ще го рамкират и ще придадат малко повече елегантност и стил на външния вид. Закрепете косата си с любимата си шнола и сте готови за излизане с приятели или приятна вечер с любимия у дома. 

Обратна опашка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

За да направите тази визия сами, първо съберете косата си на висока опашка и я закрепете с ластик. След това увийте дължината около ластика и я издърпайте надолу, преди да закрепите с шнола под основата. Това е лесно, но в същото време модно използване на класическия аксесоар.

За още новини от света на звездите, красотата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари