IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карамелена блондинка – най-ласкателният цвят за руса коса

27 януари 2024 16 30

Вижте няколко предложения преди следващото ви посещение в салона

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Една от най-големите тенденции в прическите през 2024 година е залагането на лесен, прекрасен цвят, който излъчва тих лукс. Карамелено русото със своите топли тонове, които блестят като златисто и кремаво, се съчетава идеално с тази мода и е изненадващо ласкателно за редица типове коса и цвят на кожата. 

Цветът на карамел е много гъвкав. Според фризьора Роджерио Кавалканте, има два тона за карамелена коса – светъл и тъмен. Тенденцията „карамелен цвят“ в социалните мрежи е комбинация от топли и студени тонове и е много нюансирана. 

За да предизвикаме малко вдъхновение и известно вълнение за предстоящото ви посещение в салона, ви представяме няколко карамелено руси цветове за коса. 

Избиране на най-доброто карамелено русо за вас

Кавалканте отбелязва, че този цвят обикновено се постига чрез техника на балеаж и след това се тонизира с желания нюанс на светъл или среден карамел. Като всеки нюанс обаче той може да бъде перфектно персонализиран, за да ви ласкае. 

В крайна сметка изборът между топли и хладни нюанси на карамелено русо позволява персонализирано и ласкаво изразяване на стил, отговарящо на разнообразен тен на кожата и предпочитания на клиента. Най-доброто решение е да вземете под внимание вашите нюанси и текущия цвят на косата, тъй като те ще повлияят на това коя интерпретация на тенденцията е най-подходяща за вас. Може да помислите за поддръжка, тъй като ако се отдалечите твърде много от естествения си цвят, може да се наложи малко повече грижа. 

Когато се съмнявате, консултирайте се с вашия фризьор, който има богати познания за тези неща. Заедно може да измислите идеалния план за нова прическа. 

Идеи за карамелена блондинка

Лека, топла карамелена блондинка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Santa (@hair.by.santa)

По-светлото топло карамелено русо със своите фини златисти нюанси може да озари тена ви и да създаде мек, плажен ефект. За този външен вид ще започнете с по-светла руса основа и след това ще включите топъл карамел навсякъде. Страхотно е за хората, които вече имат по-светла коса или за тези, които жадуват за голяма промяна, която да ги отведе от тъмно към светло.

Лек, студен карамелен цвят

Ако предпочитате по-студено карамелено русо, тогава помолете вашия фризьор да включи кремави, студени тонове. Златните карамелени нюанси са по-фини тук, но все пак добавят приятно усещане за измерение. 

Тъмна, топла карамелена блондинка

Ако искате по-радикална промяна, насочете се към по-тъмната руса основа и много топлите карамелени тонове. Този красиво поставен балеаж има усещане, вдъхновено от мед, което се превръща в красиви медни краища. 

Тъмна и хладна карамелена блондинка

Междувременно, по-тъмното излъчване на хладно карамелено русо, което се отличава с по-студени нюанси, предлага повишено усещане за измерение, елегантност и стил. Това е модерна и класическа естетика.

Топла карамелена блондинка

Хората с топли подтонове на кожата може да открият, че топлото карамелено русо най-добре допълва тена им. Това може да добави целунат от слънцето и сияен блясък към цялостния вид. По принцип всичко е свързано с приемането на съществуващата ви топлина и подчертаването ѝ чрез топли, карамелени цветни кичури.

Прическа за 2024 – цветовете, които ще са на мода

Прически за зимата – как да изглеждате страхотно в студеното време

Бюти съвети – как да постигнете блестяща и здрава коса

Студена карамелена блондинка

От друга страна, хората с по-студени подтонове на кожата, може да харесат повече студените вариации на карамелено русо. Имате хладен подтон, ако кожата ви има розови, червени или сини тонове вместо жълти, златисти или прасковени, каквито се срещат при топлия подтон. 

Смесица между топъл и студен карамел

Ако пък не можете да изберете между двете, тогава си направете комбинация от малко студени и топли тонове. Този подход съчетава както хладни акценти, така и златисти кичури за блестящ, многоизмерен ефект. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари