IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам – маска за коса с алое вера

16 януари 2024 15 00

За подхранване на скалпа и косъма

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Маските за коса „Направи си сам“ може да изглеждат доста трудни за хората, които тепърва навлизат в пространството на красотата. Но няма място за страх – приготвянето на подхранваща маска е много по-лесно, отколкото си мислите. И е още по-лесно, когато са необходими само две или три съставки, за да получите по-здрави кичури и по-щастлив скалп. 

Прочетете нашата супер лесна рецепта за маска за коса от алое вера и разберете как всъщност съставката може да помогне за подобряването на състоянието на кичурите и скалпа ви. 

Ползите от маска за коса с алое вера

Алое вера има противовъзпалителни и подхранващи свойства. Може да ви помогне да хидратирате косата и да успокоите скалпа си. Листото на растението е богато на вода, особено в най-вътрешния си слой, така че помага за хидратиране на скалпа и косата, заключвайки влагата в тях. Като овлажнител, алое вера хидратира, като привлича и се свързва с водата. Тези свойства правят маските за коса с тази съставка идеални за постигане на здрава коса, което може да доведе до повишен блясък и намалено увреждане

алое вера,

Снимка: iStock

Що се отнася до ползите за скалпа, алое вера е добре позната противовъзпалителна съставка, която успокоява скалпа и може да намали раздразнението, причинено от пърхот или суха кожа. Така не само косата ви ще изглежда страхотно, когато използвате маската, но и скалпът ви ще се почувства освежен. Алое вера също така се състои от витамини, ензими, минерали и захари, които помагат за подобряване на цялостното здраве на косата и скалпа. 

Кой може да използва маската

Всеки тип коса може да се възползва от употребата на маска за коса с алое вера. Тя обаче вероятно ще бъде особено полезна за хората със сух скалп и тези, които имат суха, увредена, чуплива коса. Хората със сух или възпален скалп могат да се възползват най-много от предимствата на маската. 

Как да си направите маска с алое вера

Съставки: 

Листо от алое вера или закупен от магазина гел от алое вера

Оклузивно масло по ваш избор. Препоръчваме кокосово, зехтин или арганово масло

Инструкции:

Ако решите да използвате листо от алое вера, ще трябва да извлечете гелообразното съдържание. Смесете 3-4 супени лъжици гел с 6-8 супени лъжици от предпочитаното от вас масло на стайна температура. Разбъркайте сместа, докато получите консистенция, подобна на паста. Това е.

Други съставки, които да включите

Ако се фокусирате върху здравето на скалпа и искате да лекувате пърхот, има някои други съставки, които можете да добавите, включително ябълков оцет или масло от чаено дърво

коса, маска

Снимка: iStock

Ако косата ви е много суха, помислете за добавяне на яйца, кисело мляко или друго масло в допълнение към това, което вече сте избрали – арганово, кокосово масло или зехтин. 

Направи си сам: Маска за лице с тиква

Направи си сам: 4 домашни маски за лице с авокадо

Направи си сам: Лесни рецепти за маска за коса

Как да използвате маската

Ако целта ви е здравето на косата:

1. Разделете косата на кичури от около 5 сантиметра, за да сте сигурни, че маската е равномерно разпределена. 

2. Нанесете маската, като започнете от средната част на косъма, продължавайки надолу към краищата. 

3. Нанесете останалата маска върху скалпа. 

4. Покрийте косата с шапка за баня и я оставете да поседи с маската за 15-30 минути. 

5. Измийте косата с шампоан и балсам или изплакнете обилно с вода, за да сте сигурни, че няма остатъци. 

Ако се опитвате да заздравите скалпа и да се справите с пърхота:

1. Започнете с нанасяне на маската директно върху чист скалп.

2. Нанесете останалата маска върху останалата част от косата, като се фокусирате върху краищата. 

3. Повторете стъпки 4 и 5 от по-горе.

Маските за коса с алое вера са лесни за направа у дома за всеки, който иска да поддържа здравето на косата и скалпа си. Ако имате сърбящ скалп или много суха коса, си струва да опитате тази маска. Алое вера е богато на противовъзпалителни и антибактериални свойства, което го прави чудесно за лечение на различни кожни заболявания и идеално за хидратираща естествена маска за коса. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари