IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каменни нокти – най-новата и интересна тенденция в маникюра

26 май 2024 15 00

Неутралният дизайн ще завладее сърцето ви

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетните цветове за нокти обикновено се фокусират върху пастелни нюанси като люляк, бебешкорозово и светложълто. Но най-голямата тенденция при маникюра тази година носи името „каменни нокти“ и е с малко по-невероятен цвят, а именно сив.

Преди да протестирате, знайте, че каменните нокти не са типичното мрачно сиво, което сме свикнали да виждаме през есента и зимата. Да, пролетта е свързана със свежи и ярки цветове, но вярвате или не, можете да направите така, че по-тъмните да ви накарат да се чувствате добре и да ги включите в по-цветната си визия.

В интерес на истината, маникюристите по света са определили каменните нокти за един от любимите си маникюри за сезона. В публикации в TikTok все повече професионалисти съветват своите клиенти и последователи да опитат дизайна, за да излязат от своята зона на комфорт, да разнообразят пролетните си визии и да изпробват нещо ново, което е нетипично и различно. Идеята тук е по-скоро да заложите на цвят на камък, който почти изглежда като светлосин.

Според маникюристите, интересът към цвета идва от неговата неочакваност. Въпреки че е приглушен нюанс, който е познат на всеки, не очаквате да го видите в пролетната палитра с лакове. Освен това е перфектният избор за по-топлите месеци, като се има предвид, че е основно пастелна версия на черното. Съвпада с всичко, но в същото време е малко по-изразително.

Каменното сиво е тих хамелеон, който можете да впишете във всяка естетика или настроение – от кокетка до бунтарско момиче. И в зависимост от това какво носите, ноктите или ще изпъкнат, или ще се слеят с тоалета. Да не говорим, че маникюрът е перфектната основа за множество различни дизайни на нокти, от които да избирате. За да влезете в тенденцията, може да използвате цвета за вашите френски връхчета или просто като акцентен щрих. Ако искате пък да направите нещата още по-интересни, може да добавите хромирано покритие или различни цветни детайли. Може също така да добавите закачлив привкус на сивото с шарки на каре или райе. Възможностите са безкрайни.

Няма строги правила, но ако ви е трудно да намерите сив цвят, който да ви приляга, помислете за нюансите на кожата. Лаковете с естествено хладен подтон могат да подхождат по-добре на студени тонове на кожата, докато тези, които са малко по-топли, може да изглеждат по-ласкателни на топлите тонове.

Как да си направите маникюра

Най-добрата част от тенденцията е колко лесно се пресъздава. Ако някога сте се лакирали у дома, вероятно вече имате опит, но ние ще ви преведем през процеса стъпка по стъпка, за да сте сигурни, че вашите каменни нокти ще бъдат идеални.

Първо, както при всеки външен вид на ноктите, отстранете останалия лак с лакочистител. След това изрежете и изпилете ноктите до желаната дължина и форма – това също ще бъде моментът, в който да приложите всякакви удължители или изкуствени нокти, ако желаете. След това полирайте повърхността за равномерно нокътно легло, преди да нанесете любимия си основен лак и да го оставите да изсъхне. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PRISSY GELX (@prissyjnails)

С готовите нокти е време за вашия сив лак. Може да изпробвате няколко нюанса, докато намерите точния за вас. Няма определени правила или норми в избора на нюанс, стига да бъде такъв, който да наподобява камък. Каквото и да изберете, запечатайте цвета с любимия си топ лак, оставете да изсъхне или изпечете под UV лампа, ако имате и си правите гел маникюр. Добавете малко масло за кожички за тяхното здраве.

За да избегнете риска от твърде безлични нокти, опитайте по-дълга дължина и по-тясна форма. Също така не забравяйте да изберете сив цвят с измерение. Заложете на по-дълги нокти във формата на бадем и добавете дълбочина с фини нотки на сини или лилави нюанси. Така, когато светлината се отразява в маникюра ви, ще има завладяващи проблясъци от студени тонове, които ще издигнат визията на още по-високо ниво.

За още новини от света на красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари