IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Урок по маникюр – как да поставите дълготрайни стикери за нокти

21 май 2024 17 50

Когато нямате време или способност да си нарисувате красив дизайн

Снимка: iStock

Снимка: iStock

В наши дни толкова много идеи за изкуство върху ноктите циркулират в интернет, че е невъзможно да не намерите вдъхновение там. И все пак разбираме, ако сте затрупани от опциите и това прави избора ви още по-труден, особено когато искате да си направите маникюр у дома, който има сложни детайли, но да не изисква прекомерни усилия или време. В тези моменти може да се улесните, като изберете стикери за нокти, които могат да превърнат вашия маникюр от нещо минималистично в истинско произведение на изкуството.

Това, което е много важно да запомните при стикерите, е, че не трябва просто да ги залепвате върху нокътя си. Правилната стратегия ще ви помогне да гарантирате, че вашите лепенки изглеждат точно така, както сте ги планирали, и ще издържат на времето, докато не сте готови за следващия си дизайн. Ако искате да пробвате маникюр у дома, но нямате времето или способността да нарисувате сложни дизайни, стикерите за нокти са вашето решение.

Ето и как да поставите стикерите за нокти по подходящ начин

1. Започнете със сухи нокти

Ключът към поставянето на стикери за нокти е започването с напълно сух лак. Лепенките няма да залепнат върху мокра или дори влажна повърхност. Маникюристите предупреждават, че нанасянето на стикери за нокти върху влажен лак ще доведе и до обелване и вдлъбнатина, което в крайна сметка ще направи вашия маникюр да изглежда много по-зле.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by beautyvault (@beautyvaultin)

Докато много хора имат стикерите като аксесоари за подобряване на техните естествени нокти, експертите казват, че използването им при изкуствени удължители също си заслужава. Независимо на какви изкуствени нокти ще заложите, може да създадете свой собствен персонализиран вид като добавите стикери отгоре. Тази персонализация обикновено отнема часове в салона, ако се рисува ръчно, но стикерите улесняват постигането на този индивидуален външен вид.

2. Определете мястото на поставяне

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by beautyvault (@beautyvaultin)

Повечето стикери за нокти се предлагат върху прозрачни листове, които всъщност служат за определена цел. Те са направени така, за да може да ги видите как ще стоят върху нокътя, още преди да сте ги отлепили. Извадете листа със стикери от опаковката и го използвайте, за да го наложите върху основата си. Така ще разберете къде точно искате да поставите стикера, за да сте напълно готови преди самото упражнение.

3. Поставете стикера

След като сте установили къде искате да залепите стикера, е време да го направите. Завъртете листа, за да хванете ъгъла на стикера и леко го повдигнете. Поставете го върху нокътя си и внимателно изгладете с върха на пръста си, така че да няма мехурчета и да стои плоско върху нокътя. Това ще предотврати извиването и отлепването на лепенката. За да избегнете намачкване на деликатната повърхност, маникюристите предлагат да използвате пинсети, за да отлепите и поставите стикера.

4. Запечатване

За дълготраен и сигурен маникюр, запечатайте стикерите си с топ лак – съвет, който важи както за естествените, така и за изкуствени нокти. Нанесете два слоя горно покритие, за да сте сигурни, че стикерът е добре капсулиран. При маникюр с гел лак може да добавите прозрачен структурен или изграждащ гел върху стикерите, преди да нанесете горното покритие, за да се уверите, че са добре запечатани.

Ако пък искате по-малотраен маникюр, може да пропуснете топ лака и стикерите сами ще паднат след време.

За още новини от света на красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари