IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкрасяващите процедури през есента

19 октомври 2011 08 36

Есента е най-подходящото време за пилинг и дълготрайна епилация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Велина Каравасилева

Обикновено започваме с подобряване на външния вид през пролетта, когато лятото и голямото показване на свежи тела тепърва предстои.

Това, че вече е есен обаче не означава да се оставите на произвола на съдбата, да се покриете с есенни листа и да потънете в зимен сън, лишени от всякакви козметични процедури.

Есента е идеалното време за освежаване на кожата, както и за започване на процедурите по трайна епилация.

Веднага обясняваме защо.

Пилингите, особено онези с по-силни киселини, излющват най-горния слой на кожата и тя остава абсолютно беззащитна пред слънчевите лъчи.

Направен през лятото пилинг може да причини сериозни вреди на лицето ви, като пигментни петна, изгаряния и т.н.

За това мрачните и дъждовни дни всъщност са прекрасни за този тип процедури. Тогава слънчевата активност е най-ниска и няма да навредите на кожата си.

Напомняме ви да използвате услугите само на реномирани дерматологични клиники, особено когато става дума за химически или друг тип дълбоки пилинги.

Колкото до епилацията, причината е съвсем прозаична – през есента спокойно можете да се разхождате с понаболи косъмчета, докато траят процедурите.

Няма да ви притеснява и неравномерното опадане на окосмяването, защото едва ли ще ви хрумне да тръгнете по потниче при 3 градуса.

Важна част от есенното разкрасяване е и подхранваща маска на базата на различни масла – от авокадо, ший или бадеми.

КоментариКоментари