IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изглеждаме добре, дори и болни? – част 1

24 ноември 2014 09 01

Грипът и настинката вече няма да се отразяват на външния ни вид

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и да не ни се иска, студените дни са изключително неблагоприятни за цялостното ни здравно състояние.

Дори и да оставим настрана фактът, че косата и кожата ни страдат, целият ни организъм е с една идея по-податлив на различни видове настинки и грипни състояния.

Съветът ни за подсилване, чисто физически, е да консумирате колкото можете повече плодове, зеленчуци и фрешове, от които да се снабдите с необходимите витамини.

Когато обаче става въпрос за красота, има съвети, чието спазване ще ви позволи да изглеждате перфектно, дори и когато сте болни.

Кои са те – вижте сами.

При хрема

Един от най-сериозните проблеми с хремата, след запушения нос и усещането за тежест в синусите, е зачервеният нос. Постоянното използване на носни кърпички може да раздразни иначе деликатната и нежна кожа и да доведе до изсушаване на кожата и дори белене на носа. За да избегнете това, използвайте меки тъкани, напоени с масла. Нанасяйте и малко количество от хидратиращия ви крем за лице – по този начин ще избегнете зачервяванията.

Хидратация

Когато сте болни, обикновено тялото ви се дехидратира, а това се отразява и на кожата. Пийте много течности и засилете грижата за лицето и тялото с допълнителни продукти, предназначени специално за подобни проблеми. Лосион за тяло с мляко и дневен и нощен крем за допълнителна хидратация са абсолютно задължителни. Постарайте се да носите в дамската си чанта винаги от тези продукти.

Подути очи

Ако очите ви са подпухнали от неприятната настинка, използвайте две пакетчета от билков чай, като ги поставите за 15 минути върху засегнатите зони. Важен момент е предварително да изстудите чаените торбички, тъй като по този начин ще засилите ефекта и ще си подсигурите неговата дълготрайност.

Подпухнало лице

Ако неприятното подуване не е локализирано само в един участък, като очите, например, можете да приложите ефекта на студен продукт. Добър начин за постигане на това е ако оставите хидратиращия си крем за малко в хладилника и след това го нанесете с масажни движения върху цялото лице.

Червени очи

Това е един от най-открояващите се белези на настинката. Червените очи издайнически подсказват, че организмът се бори с някакъв външен вирус или бактерия. За да прикриете външните признаци в очите, използвайте капки, които да успокоят зачервяването и да прояснят погледа ви... буквално.

Основа за грим

Тъй като по време на настинка ръцете ни са значително повече върху лицето, добре е да поставяте основа преди какъвто и да е грим. Честото търкане на очите, пипане на носа и устните могат да ги замърсят и да доведат до още по-болнав вид. Освен това, основата ще заличи зачервяванията и ще ви осигури свеж и здрав вид с дълготрайност от часове. Задължително поставяйте балсам за устни.

Прикриване

Спуканите капиляри са сред един от „ефектите“ след тежка настинка и прекомерно грубо използване на носни кърпички. За да прикриете това, можете да използвате специални кремове, които са зелени. Това е цветът, който най-успешно прикрива каквито и да било зачервявания по лицето. За да завършите грима, поставете фон дьо тен или коректор, в зависимост от зоната, върху която го използвате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари