IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурите, които фризьорите не искат да правят

22 януари 2015 09 01

Има и такива, независимо, че са включени в списъка с услуги

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Свикнали сме да се обръщаме често за помощ към личния си фризьор. Именно това е човекът, на когото доверяваме най-скъпото си – косата.

С правилната и добре оформена прическа можем да добием точно този звезден външен вид, към който често дълго време се стремим.

Другият момент с фризьорите е, че доста пъти отиваме с конкретна идея и изискване за това, какво искаме да ни се направи.

Съвсем нормално е специалистът да даде своето компетентно мнение и съвет, съобразен с формата на лицето ни, цвета и цялостното състояние на косата.

Всичко това е част от нормалния процес при посещение в салон. Това, което не знаем, обаче е, че много голяма част от фризьорите предлагат услуги... които самите те не искат да правят.

В по-голямата част, причината за това е фактът, че точно тези процедури могат да съсипят косата. В крайна сметка обаче максимата, че клиентът винаги е прав явно надделява.

Кои са услугите, които личният ни фризьор не обича да прави и защо е добре да се замислим преди сами да се подложим на тях?

Обезцветяване и изрусяване

Тази процедура се прилага най-вече от дами, които са с тъмна коса и искат бързо да преминат към отбора на блондинките. Фризьорите не обичат да прилагат тази процедура, защото освен, че изтощава изключително много косата, рискуват да извадят даден пигмент на показ. Точно при тези услуги се получават неприятните оцветявания и нюанси на оранжево. Вместо това, професионалистите препоръчват да изпробвате по-светли кичури или някаква друга прическа с частично боядисване.

Повторна терапия с кератин

Често желание в салоните за красота е да се повтори терапията с Кератин, тъй като косата все още изглежда изтощена и суха. Фризьорите не посрещат с ентусиазъм тази идея, заради увреждането, което вече е нанесено върху косата. Препоръчва се винаги да проучвате всички подробности около процедурата, на която смятате да се подложите.

Повторна терапия с химикали

Тук причината за нежеланието на фризьорите и скептичността относно тази процедура е сходна с тази по-горе. Наслагването на два процеса с химикали непосредствено един след друг може да бъде изключително вредно за косъма. Пример за това е, когато дами с къдрави коси се подлагат на химическо изправяне на косата и след това искат допълнително обемни вълни.

Термично изсветляване на косата

Ако добавите топлина към изсветляването на косата, рискувате да „отворите“ кутикулите и да останете със суха и изтощена коса. Ако все пак решите, че искате да изсветлявате косата си, попитайте фризьора за продукти, които не изискват допълнително затопляне. По този начин вие ще сте доволни от резултата, а специалистът ще се радва на добре свършената работа.

Удължители на къса коса

На всички ни се е налагало да се справяме с лошо решение относно прическата и по-конкретно твърде късата дължина. Не забравяйте обаче, че е необходимо известно време на косата да порасне. Ако сте твърдо решили да поставите екстеншъни, имайте предвид, че всичко под 10 сантиметра дължина на вашата коса ще стои грозно. Просто ще си личи, че дългата коса не е ваша. Вслушайте се в съвета на фризьора.

Твърде тъмна коса

Фризьорите са тези специалисти, които поемат отговорност едновременно за косата и за клиентите. Ако вие сте с руса коса и отидете с искането да станете черна, не се изненадвайте, когато коафьорът ви откаже. Това е така, защото всичко над четири тона по-тъмен цвят може да бъде голям шок както за косата, така и за вас. Дайте си време и опитайте първоначално с малко по-тъмно от това, с което сте в момента. Така ще можете да прецените добре какво точно искате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Моята поне е честна. Веднъж се боядисах черна, но не се харесах и поисках да го махна. Отидох в салона и казах какво искам, но понеже фризьорката ми е приятелка, беше достатъчно честна да ми обясни, че за нея не е проблем да го направи, но ще е голям шок за косата ми. И аз се отказах. Гадно беше докато го изрежа това черното, но поне не си съсипах косата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар